Økologi på vej mod rekordsalg

ØKOLOGI – Salget af økologiske varer vokser fortsat stærkere end de fleste andre brancher. Detailomsætningen for økologiske fødevarer stiger med cirka ti procent alene i år.

Kirsten Lund Jensen forventer, at økologien fortsætter med at vokse. Foto: Gustav Bech

Salget af økologiske varer vokser fortsat stærkere end de fleste andre brancher. Detailomsætningen for økologiske fødevarer stiger med cirka ti procent alene i år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer.

Fortsætter danskerne med at købe økologisk på nuværende niveau resten af året, så ender den økologiske omsætning i detailhandlen i år med en rekord på 5,6 milliarder kroner, vurderer prognosen.

Det er en fremgang på 500 millioner kroner.

Grønt sælger godt
- Især bliver der solgt flere gulerødder, tomater, løg og broccoli. Sammenholdt med, at de øvrige varekategorier som mejeri, æg og kød holder fast i deres markedsandele, giver det altså fremgang, siger økologichef Kirsten Lund Jensen.

Meget taler for at 2011 bliver et rigtig godt år for økologien, siger økologichef Kirsten Lund Jensen fra Landbrug & Fødevarer til Ritzau.

Prognosen bygger på de seneste udmeldinger fra dagligvarebutikkerne og fra de økologiske fødevareproducenter i medlemskredsen hos Landbrug & Fødevarer.

Den økologiske fremgang skyldes blandt andet generelt stigende fødevarepriser, som også har smittet af på den økologiske omsætning. Samtidig køber forbrugerne nu mere økologisk frugt og grønt end tidligere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: