Løkke fuldender nedrivningen af Aukens livsværk

NY REGERING – Kommentarer til den nye smalle Venstre-regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

Lars Løkke nedlægger Miljøministeriet og lægger det sammen med Fødevareministeriet.


Maria Bisschop-Larsen
- Med sammenlægningen af Miljø- og Fødevareministeriet har Lars Løkke Rasmussen fuldendt nedrivningen af tidligere miljøminister Svend Aukens livsværk, skriver Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, på twitter.

Kirsten Brosbøl
- Lars Løkke Rasmussen gjorde alvor af sin plan om at sammenlægge Fødevareministeriet og Miljøministeriet. Jeg frygter for konsekvenserne for miljøet, skriver tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl på twitter.

Kjeld Hansen
-  Man kan måske sige, der er en vis poetisk retfærdighed i, at den minister, der søsatte »Grøn Vækst«, nu sættes til at rage kastanjerne ud af ilden… Men sjovt bliver det næppe, og naturen får nu hammeren, skriver journalist og forfatter Kjeld Hansen på facebook.

Henrik Kuske Schou
- Det var hende, (Eva Kjer Hansen) der afskaffede braklægningen, lavede ulovlig fjernbrakordning, og som kostede den danske stat 750 millioner, som vi måtte betale tilbage til EU, skriver Henrik Kuske Schou, Frie Bønder.

Anders Borgen
- Ny regering med Miljøministeriet lagt ind under Landbrugsministeriet. Så er stilen ligesom lagt, lyder kommentaren fra Anders Borgen, økologisk planteforædler.

Rasmus Ejrnæs
- Landbruget har brug for nogle gode historier midt i alle deres lortehistorier. Nyt fra landbruget er altid dårligt nyt. Naturen er en mulighed for at lave sådan en historie, hvis landbruget går foran og viser, at man godt kan passe på naturområderne og give dem fred, samtidig med at man dyrker masser af fødevarer, skriver biodiversitetsforsker Rasmus Ejrnæs på facebook.

Lars Muhl
- På en dag, hvor en ny Venstre-regering har nedlagt Miljøministeriet, føler jeg at det er passende at begynde dette lille opråb med et citat af Albert Einstein: »Intet vil være bedre for den menneskelige helbredstilstand samt øge chancen for menneskets overlevelse på Jorden, end udviklingen frem mod en vegetarisk diæt.«, skriver Lars Muhl, komponist og forfatter i en kommentar.

Aage Dissing
- I mange år har jeg tænkt det som en god idé, og det forsætter jeg med. Problemet er, at der er udpeget en total inkompetent minister for området, skriver Aage Dissing, tidligere forstander for Den Økologiske Jordbrugsskole i Åbybro og en af økologiens grand old men.

Alternativet
- Liste Å havde snarere lagt landbrug ind under Miljøministeriet – eller havde oprettet et økologiministerium. Det havde vist retning og visioner, skriver Alternativet på twitter.

Enhedslisten
- Det er dybt bekymrende, at Venstre vil lade Axelborg bestemme miljøpolitikken, skriver Maria Gjerding, medlem af Folketinget for Enhedslisten.

Christian P. Ibsen, CONCITO
- Det er godt med ambitioner om grøn omstilling i regeringsgrundlaget, men ærgerligt at det ikke er blandt vigtigste prioriteter, skriver Christian P. Ibsen, direktør i den grønne tænketank CONCITO.

Rasmus Nordquist, Alternativet
- Meget skuffende med mangel på grønne visioner i regeringsgrundlaget. Alternativet skal nok tage de grønne briller med, skriver Rasmus Nordquist, nyvalgt medlem af Folketinget for Alternativet.

Morten DD Hansen, Naturhistorisk Museum
- Regeringen vil prioritere indsatsen for at standse tilbagegangen af biodiversiteten. YES med Yes på!, lyder det fra en begejstret Morten DD Hansen, Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Ida Auken, Radikale Venstre
- Det ser skidt ud for det grønne område. Miljøet kan let blive klemt sammen med landbruget. Og hvad er planerne er for klimatopmødet i Paris, spørger tidligere miljøminister Ida Auken på twitter.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: