Over ti pct. af landbrugsarealet er nu økologisk

ØKOLOGI – Det økologiske landbrugsareal, der dyrkes uden sprøjtegift og kunstgødning, udgør for første gang over ti procent af det samlede landbrugsareal, viser ny opgørelse fra Landbrugsstyrelsen.

Det økologiske landbrugsareal vokser og udgør nu for første gang over ti procent af det samlede landbrugsareal i Danmark. Helt præcis 10,5 procent.

Ny statistik viser et fortsat boom i økologien. Faktisk har det økologiske produktionsareal aldrig været større, end det er nu. Det viser en ny opgørelse fra Landbrugsstyrelsen.

Ifølge statistikken steg økoarealet med 34.140 ha fra 31. maj 2017 til 31. maj 2018. Det økologiske produktionsareal voksede altså med 14 procent til 279.299 ha i 2018. Det svarer til 10,5 procent af Danmarks samlede landbrugsareal.

Også antallet af økologiske landmænd er vokset med 325 nye kolleger, så der herhjemme nu er knap 3.800 økologer. Pr. 31. maj 2018 var der i alt 3.794 økologiske landmænd.

»Den nye statistik viser, at der er en markant udvikling i gang i erhvervet, hvor flere landmænd er kommet i gang med at udnytte det potentiale, vi har både herhjemme og internationalt med voksende salg af økologiske varer«, siger Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer.

Stor vækst i hele landet

Det er i Vest- og Sydsjælland, på Fyn og i Østjylland, at de relativt største fremgange ses. Det er også her, at mange kommuner har en mindre andel af det økologiske areal, end der ses på landsplan.

»Vi ser, at landmænd over hele landet, har lyst til at omlægge til økologi, og at det i høj grad er en udvikling, der er drevet af forbrugerefterspørgsel, for tallene i opgørelsen bekræfter lige præcist den bevægelse, vi ser i salget, hvor forbrugerne putter flere og flere økologiske varer i indkøbskurven«, siger Kirsten Lund Jensen.

Landbrug & Fødevarer forventer, at mindst 13 procent af dansk landbrugsareal vil være omlagt til økologisk drift i 2020.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: