Ny regering i Tyskland vil tredoble økologiarealet

ØKOLOGI – Tysklands mål om, at 20 procent af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030, er ikke urealistisk, men ret ambitiøst, mener Kirsten Lund Jensen.

En ny regering med Angela Merkel i spidsen vil tredoble det økologiske areal. Foto: Colourbox

Den nye tyske regering har sat et mål om, at 20 procent af Tysklands landbrugsareal i 2030 skal være økologisk. Det skriver LandbrugsAvisen.

Ifølge de nyeste tal fra 2016 er 7,5 procent af det tyske landbrugsareal økologisk, så i løbet af de næste 12 år skal det eksisterende areal tredobles.

Ikke urealistisk
- Det er ikke et urealistisk mål, men det er et ret ambitiøst mål. Det er en massiv vækst, de skal have i de kommende år, siger Kirsten Lund Jensen, det er økologichef i Landbrug & Fødevarer til avisen.

- Det kræver, at der er et marked for det og de rette omstændigheder. Blandt andet en tilskudsordning, der gør det nemt at lægge om, vurderer Kirsten Lund Jensen.

I dag får tyske landmænd, der omlægger til økologi, 2.400 kroner per hektar om året i en periode på to år. Det er dobbelt så meget, som danske landmænd får.

- Men det helt afgørende er et spørgsmål om markedet – er de gode til at sælge det, og er der tilstrækkelig betalingsvillighed hos forbrugerne, mener Kirsten Lund Jensen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: