Total opgiver skifergas i Nordsjælland

SKIFERGAS: Total har meddelt, at skifergassen i Nordsjællands undergrund får lov til at blive, hvor den er. Skifergaslagene er så tynde, at det ikke kan betale sig at udvinde skifergas. Ministeren har ikke tænkt sig at give nye meddelelser.

Også i Frankrig er modstanden mod udvinding af skifergas stor. Op mod 10.000 mennesker demonstrerede i den franske by Nant mod boringer efter skifergas. Foto: Colourbox

Nordsjællænderne kan ånde lettet op. Der bliver ikke boret efter skifergas på Sjælland. Det oplyser klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R).

- Total har tilbageleveret den tilladelse, de har, til at bore efter skifergas på Sjælland. Det betyder, at de folk, der har været bekymrede, kan ånde lettet op, siger han til Politiken.

Totals tilladelse til at bore på Sjælland stod til at udløbe i sommeren 2016, men nu er den indleveret, og den vil ikke blive givet videre til andre, oplyser klima- og energiministeren.

- Den er lagt i skuffen, og den kommer ikke op igen. Jeg har ikke tænkt mig at give nye tilladelser, erklærer ministeren.

Voksende modstand
På det seneste er den politiske modstand mod skifergas vokset, og på Sjælland har en håndfuld kommuner vedtaget erklæringer om, at de ikke ønsker boringer efter skifergas på deres område. Samtidig har både SF og de radikale i Folketinget gjort klart, at de ikke ønsker nye boringer.

Hos Total bekræfter projekkoordinator Henrik Nicolaisen, at selskabet ikke tror på, der kan findes skifergas i Nordsjælland

- Grunden er, at vores undersøgelser har vist, at skiferlagene viste sig at være meget tynde i Nordsjælland. Det var ikke engang interessant at tage det næste skridt, som ville have været at foretage en seismisk undersøgelse, siger Henrik Nicolaisen til Politiken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: