Slut med at bore efter skifergas i Nordjylland

SKIFERGAS – Total stopper med at bore efter skifergas i Nordjylland. Det er en sejr for grundvandet og den grønne omstilling, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Der har været stor modstand mod boringerne i undergrunden efter skifergas. Her er det en demonstration i København. Foto: Skifergas Nej Tak

Beboerne i Dybvad kan ånde lettet op. Det franske firma Total stopper med at bore efter skifergas i den nordjyske undergrund. Det oplyser Energistyrelsen.

Boringerne har bekæftet, at der er skifergas i undergrunden, men prøveboringerne har ikke opfyldt selskabets forventninger til reservoirforhold og lagtykkelse. Der udføres derfor ikke yderligere arbejde i boringen, som nu lukkes permanent, meddeler Energistyrelsen.

Det er en sejr for naturen, for grundvandet og for den grønne omstilling, mener præsident i Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen.

- Det her er rigtig gode nyheder for det danske grundvand og fremtidens drikkevandsforsyning. Der ville have været stor usikkerhed ved fracking, og der ingen grund til at gamble med grundvandet, når vi ved, at vi vil have en fremtid med grøn energi, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

En bæredygtig grøn omstilling, tak
- Det er meget positivt, at Total nu har valgt at lytte til de mange borgere og miljøorganisationer, som har kæmpet imod at skifergas skulle blive en del af den danske energiforsyning. Vi ønsker en bæredygtig grøn omstilling med en vedvarende energiforsyning, der ikke udsætter vores grundvand og miljø for unødige risici.

- Der er brugt mange ressourcer på at undersøge mulighederne for skifergas, og nu handler det om at bruge ressourcerne på den grønne omstilling. Den danske stat har igennem Nordsøfonden dækket 20 procent af udgifterne på det her skifergaseventyr. Nu må det være på tide at bruge pengene på noget langsigtet, så vi ikke længere bruger tiden på total forvirring og zik zak kurs om fremtidens energiforsyning.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: