Greenpeace-aktivister: Stop fracking

SKIFERGAS: I iskold aftenvind og med jubelråb fra lokale demonstranter begyndte Greenpeace-aktivisterne i Totals boretårn mandag aften at rulle et 15 meter langt banner ud. ‘Stop fracking’, står der nu ned langs boretårnet.

Greenpeace-aktivister blokerer stadig boretårnet i Dybvad. Foto: Greenpeace

Aktivisterne har fastgjort et 15 meter bredt banner i boretårnet. Foto: Greenpeace

De fire aktivister øverst i tårnet efter 16 timers protest i gang med at montere det blafrende banner. Der er fortsat 17 Greenpeace-aktivister og en gruppe lokale demonstranter i gang med at protestere imod Totals prøveboringer efter skifergas.

Greenpeace bidrager til de mange lokale protester mod Totals skifergasplan, der kan føre til fracking, hvor man pumper en blanding af sand, 10-20 millioner liter og 50-70 tons kemikalier ned i undergrunden.

Hele Danmark kan blive berørt af hundredvis af boringer på et areal, der dækker 12 procent af landets areal. Miljøministeren og regeringen bør derfor stoppe planer om at fracke efter skifergas, mener Greenpeace og henviser til, at det også er forbudt i Totals eget hjemland, Frankrig, Bulgarien, Skotland og de to amerikanske delstater Maryland og New York State.

Ulla Henningsen: Uansvarligt
- Jeg synes, det er forbløffende, at nogen kan tænke så kortsigtet, som man gør med skifergas. De tænker slet ikke på den næste generation, siger skuespilleren og jazzsangerinden Ulla Henningensen, der har deltaget i aktionen fra tidlig morgen.

- For det første er der de mange problemer med grundvandet og forureningen her i området, hvor jeg også selv bor.

- Men derudover er det helt vildt, at man kan tænke på at trække flere sorte brændsler op ad jorden, når vi allerede er gået over grænsen for, hvad klimaet kan tåle. Det er hensynsløst og uansvarligt, siger Ulla Henningsen. Hun forlod aktionen tidligere på dagen for at kunne gennemføre en forestilling her til aften.

Skuespilleren Ulla Henningsen og Tarjei Haaland deltog i aktionen ved borepladsen i Dybvad. Foto: Greenpeace

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: