Søren Dyck-Madsen bliver 60

60 ÅR – Søren Dyck-Madsen, der er klima- og energimedarbejder i Det Økologiske Råd, fylder 60 år 17. august.

Søren Dyck-Madsen er en stor kapacitet inden for klima- og energipolitik.

Søren Dyck-Madsen, der er uddannet civilingeniør, har arbejdet de seneste 16 år i Det Økologiske Råd.

Han kender sit arbejdsområde til bunds og er almindelig anerkendt som en stor kapacitet inden for klima- og energipolitik i både ind- og udland. Både blandt NGO’er, i erhvervslivet og blandt politikere og embedsmænd.

- Han forener et engagement i opfyldelse af vores globale klimaforpligtelser med et detailkendskab til sektoren og det politiske miljø, siger Christian Ege, der er sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Brænder for energibesparelser
Søren Dyck-Madsen er medlem af SF, og kan trække på 13 års erfaringer som meget aktivt og respekteret medlem af Roskilde byråd. Han sad i Teknik- og Miljøudvalget og efterlod sig mange konkrete resultater.

Han brænder for energibesparelser og vedvarende energi. Men det skal netop være i denne rækkefølge og ikke omvendt. Som oftest er det den vedvarende energi, der løber med al opmærksomheden, mens den lidt mere kedelige efterisolering og optimering af eksisterende energianlæg let bliver glemt.

Det er urimeligt, mener Søren Dyck-Madsen, som er en mester i at vise, at energibesparelser netop ikke er kedelige. Måske mere krævende, men belønningen er også tydelig, når det lykkes. Så kan man nemlig forbedre økonomien både i husholdningerne, i den offentlige sektor og i virksomhederne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: