Claus Ekman ny direktør i Det Økologiske Råd

MILJØ – Claus Ekman bliver ny direktør i Det Økologiske Råd. Han er 43 år og kommer fra en chefstilling i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Han efterfølger Christian Ege, der går på pension.

Claus Ekman overtager 1. maj chefstolen i Det Økologiske Råd, når Christian Ege går på pension.

Efter 21 år som chef for Det Økologiske Råd går rådets mangeårige Christian Ege på pension 1. maj. Det sker en uge, før han 8. maj fylder 65 år.

Afløseren bliver den 43-årige Claus Ekman, der har en solid faglig baggrund inden for energi- og klimaområdet.

Han kommer fra en stilling som chefkonsulent og souschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, og har tidligere arbejdet i Energistyrelsen, været ansat på den danske OECD-delegation i Paris og har også forsket ved den europæiske organisation for højenergifysik, CERN.

»Vi er meget glade for, at det er Claus, der bliver vores nye direktør, siger Tue Damsø, der er bestyrelsesformand for Det Økologiske Råd.

»Han har den helt rigtige faglige ballast til at kunne lede en faglig specialiseret miljøorganisation som Det Økologiske Råd. Desuden har han et solidt kendskab til de politiske processer og stor erfaring med at skabe samarbejde mellem forskellige aktører,« siger Tue Damsø.

Håber på endnu større gennemslagskraft
Claus Ekman glæder sig til jobskiftet.

»Det Økologiske Råd er en stærk miljøorganisation, der igennem mange år har været med til at skabe forandringer på en lang række områder indenfor miljø og klima«, siger han.

»Rådet bygger deres løsningsforslag på solide, faktabaserede analyser og en god forståelse for den politiske virkelighed. Det er en tilgang, der tiltaler mig meget. Jeg er sikker på, at vi sammen kan få endnu større gennemslagskraft og være med til at skabe et sundere og mere bæredygtigt samfund, siger Claus Ekman.

Det Økologiske Råd holder til i det indre København med adresse på Kompagnistræde 22.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: