Rekordstor interesse for oliejagt i Nordsøen

Der er stor interesse for at bore efter olie. Foto: Maersk

ENERGI – Energistyrelsen har modtaget 25 ansøgninger i 7. udbudsrunde fra olieselskaber, der vil søge efter olie og gas i Nordsøen. Det er flere ansøgninger end i de tidligere runder, der har været afholdt. Flere af selskaberne har ikke tidligere haft tilladelse i Danmark.

Fristen for ansøgninger til nye tilladelser i 7. udbudsrunde for efterforskning og indvinding af olie og gas udløb i dag kl. 12, og Energistyrelsen har modtaget 25 ansøgninger.

15 olieselskaber er involveret i ansøgningerne, hvoraf flere selskaber ikke tidligere har haft koncession i Danmark. Til sammenligning modtog Energistyrelsen 17 ansøgninger i 6. udbudsrunde.

Tror på interessante fund
- Jeg er meget tilfreds med antallet af ansøgninger i udbudsrunden, der bekræfter, at der fortsat er tiltro til, at der kan gøres interessante fund i det danske område, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Han finder det positivt, fordi vi dermed kan opretholde et stabilt efterforskningsmiljø og investeringer i højt specialiserede arbejdspladser i Danmark.

- Jeg ser frem til, at de kommende tilladelser vil føre til nye kommercielle fund, som kan sikre samfundet de størst mulige indtægter fra Nordsøen, siger Helveg.

7. udbudsrunde blev åbnet 24. april i år. De udbudte områder omfatter dels alle ikke-koncessionsbelagte områder i Centralgraven, hvor hovedparten af de danske felter hidtil er fundet, og dels områder længere mod øst, hvor der også er gjort oliefund i 6. udbuds­runde.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: