Ø-støtte til bønder på Bornholm

Hammershus, der er Nordeuropas største borgruin, er med til at trække turister til øen og skabe job og handel, men landbruget har svært ved at klare sig.

LANDBRUGSSTØTTE – Fremover kan bornholmske landmænd søge ø-støtte. I alt er 26 nye øer med på listen over øer, der kan søge støtte.

Fragt af slagtedyr, afgrøder, foder og gødning er dyrere for landmænd, som bor på øer uden broforbindelse. Derfor har landmænd på en række øer i dag mulighed for at søge et ekstra tilskud, men fra 2015 udvider fødevareminister Dan Jørgensen listen.

Dermed kan for eksempel bornholmske landmænd i de kommende år se frem til at få en ekstra hjælpende hånd. Fødevareministeriet har sendt sit forslag til det nye landdistriktsprogram fra 2014-2020 til godkendelse hos EU-Kommissionen.

- Øerne er særlig udfordret, og som landmand er det ekstra svært at få økonomien til at hænge sammen. Derfor har vi valgt at udvide listen, så flere af de udfordrede landmænd kan få gavn af ø-støtteordningen, siger Dan Jørgensen.

Ifølge ham vil regeringen sikre en positiv udvikling på øerne.

- Jeg er glad for at kunne bidrage til at løfte denne opgave. Forhåbentlig kan det være med til at sikre vækst-, miljø- og turistpotentialet på øerne, siger Dan Jørgensen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: