De første 5,2 milliarder ruller ind til landmændene

LANDBRUG – I disse dage ruller der i alt 5,2 milliarder kroner ind på bankkontoen hos danske landmænd i grundbetaling og såkaldt »grøn støtte«. Dermed har Landbrugsstyrelsen nået målet om at udbetale 90 procent af det samlede beløb.

Landbruget modtager næsten omkring ti milliarder årligt i offentlig støtte, viser tal fra Miljø- og Fødevareministeriet. Foto: Colourbox

I disse dage ruller der i alt 5,2 milliarder kroner ind på bankkontoen hos danske landmænd i grundbetaling og grøn støtte. Dermed har Landbrugsstyrelsen udbetalt grundbetaling og grøn støtte til 93 procent af ansøgerne.

- Ligesom tidligere år er vi foran med at betale støtte til landmændene, oplyser Landbrugsstyrelsen.

Målet er at udbetale til 90 procent af ansøgerne pr. 15. december. I alt har 37.879 søgt om grundbetaling og grøn støtte.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi når vores udbetalingsmål før tid til gavn for vores kunder. Det er lykkedes os at komme mål i en tid med mange forandringer, og det er et udtryk for, at udbetalingen af grundbetaling en af vores største prioriteter. Vi ved, hvor vigtig den er for landmændene, især i et år hvor de har været hårdt ramt af tørke, siger direktør i Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen.

Det næste vigtige mål er 31. januar, hvor mindst 97 procent af ansøgerne skal have udbetalt deres støtte.

En familie på fire betaler årligt 6.800 kroner i støtte til dansk landbrug. Det svarer til et årligt løntilskud på 136.094 kroner til hver af de 74.938 beskæftigede i landbruget, viser en udregning baseret på 2017-tal.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: