Nye hurtigladere til elbiler i Midtjylland

TRANSPORT – Nu bliver det markant nemmere at køre elbil i Midtjylland. To nye hurtigladere ved Silkeborgmotorvejen i Låsby er klar til brug. E.ON fortsætter med at udvide Danmarks største ladenetværk til elbiler.

E.ON har opstillet to nye hurtigladere ved Låsby på Silkeborg-mortorvejen.

I foråret vandt E.ON Vejdirektoratets udbud om at opstille 10 nye hurtigladere på rastepladser langs motorvejene i Nordjylland, Nordvestsjælland og Midt- og Østjylland, og de to nye i Midtjylland står nu klar til brug.

- Med de nye hurtigladere bliver livet som elbilist i Midtjylland nu markant lettere. De giver elbilisterne langt større bevægelsesfrihed og betyder, at vores ladenetværk nu er endnu mere tætmasket, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON.

Tidligere i år rundede elbilernes infrastruktur en symbolsk milepæl, da antallet af offentlige ladepunkter oversteg antallet af traditionelle tankstationer. I dag er der mere end 2.030 ladepunkter og med et stadigt stigende antal hurtigladere, får elbilisterne bedre adgang til nem og hurtig opladning.

Få nye elbiler på vejene
Til trods for udbygningen af ladestandere går elbilsalget dog langsomt. I årets første syv måneder blev der kun solgt 196 elbiler. Til sammenligning blev der solgt 138.998 fossilbiler, der kører på diesel eller benzin.

LÆS OGSÅ: Flertal vil fritage elbiler for afgifter

- En af de største barrierer for udrulningen af elbiler er, at mange er bekymrede for manglende rækkevidde og lademuligheder. Derfor udvider vi løbende vores ladenetværk og vi sikrer tilmed, at al strøm i vores netværk kommer fra vedvarende energikilder, siger Tore Harritshøj.

Ifølge ham har E.ON i dag over 1.300 ladepunkter fordelt over hele landet.

Hurtigladerne ved Silkeborgmotorvejen i Låsby kan tages i brug allerede nu, men lader kun op til 22 kW frem til 1. november 2017. Betaling for opladning foregår enten via abonnement hos E.ON, EasyPark-appen eller engangsbetaling.

De sidste to løsninger tillader brugere, som ikke har et ladeabonnement hos E.ON, at oplade.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: