Du kan oplade din elbil gratis i påsken

ELBILER: I hele påsken frem til tirsdag kan danske elbilister lade gratis ved energiselskabet E.ONs 13 hurtigladere langs motorvejen mellem København og Århus og ved Farøbroen.

Det tager kun 20-25 minutter at lade op til 80 procent ved hurtigladerne.

E.ON, der har opstillet ladestationer til elbiler langs motorvejene, tilbyder gratis opladning til alle påsken over.

- Det er ikke en aprilsnar, vi er bare kommet i påskehumør og vil gerne gøre det muligt for endnu flere elbilister at prøve vores hurtigladere af her i påsken uden beregning, siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON Danmark.

- I lighed med juleferien, hvor vi også tilbød gratis strøm fra vores hurtigladere, forventer vi at mange danskere bevæger sig på tværs af landet i deres elbil, når de skal besøge familie og venner i påskeferien, siger han.

Koden er 0104
For at benytte sig af det gratis påsketilbud, skal brugere blot indtaste koden 0104 – altså datoen for første april, når de står ved selve standeren. Herefter kan ladningen påbegyndes uden beregning.

E.ONs hurtigladere har været i drift siden december 2014, og antallet af opladninger vokser støt. Hurtigladerne er tilgængelige for alle, både E.ONs kunder, men også de bilister der er på farten og har brug for ladning undervejs.

E.ONs kunder opnår dog lavere kilowattpriser, når de aktiverer laderne ved hjælp af deres ladekort, mens andre kan aktivere standerne ved at kontakte E.ONs kundeservice. I påsken er det dog gratis for alle at hurtiglade.

Fra vedvarende energi
Alle hurtigladerne oplader elbiler med strøm fra vedvarende energi og kan lade elbiler op til 80 procent på blot 20-25 minutter. Hver stander har tre standard-stiktyper, og kan lade to elbiler samtidigt.

- Hurtigladerne langs hovedfærdselsårer er en milepæl for danske elbilister, fordi de giver bilister større bevægelsesfrihed på tværs af landet, mener Tore Harritshøj.

Han ser også hurtigladerne som et stærkt supplement til de mange hundrede ladepunkter rundt om i byerne.

- Og så gør de op frustrationen over at skulle bruge tid på at køre væk fra motorvejen og lede efter opladningsmuligheder, tilføjer direktøren.

Nye hurtigladere på vej
E.ON er klar med seks nye standere inden sommerferien. De bliver placeret ved Nordjyske Motorvej, Esbjerg Motorvejen og Sønderjyske Motorvej. E.ON har desuden flere hurtigladere i Københavnsområdet på vej.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: