Statoil får hurtigladere til elbiler

ELBILER – Fremover vil elbilister kunne tanke strøm fra hurtigladestandere på udvalgte Statoil stationer. Det er resultatet af et nyt samarbejde, som Statoil og energiselskabet E.ON netop har indgået.

I første omgang skal otte tankstationer i hovedstadsområdet have en hurtiglader til elbiler.

Et nyt samarbejde mellem E.ON og Statoil vil gøre det nemmere for elbilister at få strøm på batteriet. I første omgang skal de nye hurtigladere op i hovedstadsområdet.

Aftalen mellem Statoil og E.ON kommer i forlængelse af E.ONs seneste satsning på at etablere hurtigladere langs motorvejsnettet. Et initiativ baseret på et udbud fra Vejdirektoratet som E.ON vandt, tidligere på året, og som vil sætte strøm til de første 13 hurtigladere mellem København og Århus inden jul.

Først i hovedstadsområdet
Statoil og E.ON har foreløbigt planer om at etablere op til otte hurtigladere på Statoil stationer i hovedstadsområdet med mulighed for at udvide netværket til flere byer. Hurtigladerne vil primært være at finde i byområder og tæt på trafikknudepunkter, hvor adgangen er hurtig og nem for bilisterne.

- Statoil glæder sig over samarbejdet med E.ON. Vi ser elbilisme, som et naturligt led i den grønne omstilling, siger Peter Rasmussen, Fuel Direktør hos Statoil Fuel & Retail.

- Vi tror på, at elbiler, sammen med f.eks. avancerede biobrændstoffer, 2. generations ethanol, methanol og biodiesel, bliver en del af svaret på de udfordringer vi har med at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren, siger han.

Gør det enkelt
Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON siger, at Statoil er en stærk og professionel partner.

- Deres stationsnetværk har både kendte og attraktive lokationer, der gør det enkelt for os at udvide vores hurtiglader-netværk, der hvor kunderne er vant til at færdes. Samtidigt får vores kunder adgang til Statoils butikker. Og mens elbilen lader, kan de udnytte tiden med at købe mad og drikke, aviser og for eksempel sprinklervæske, som elbiler jo også har brug for. Samarbejdet er oplagt, og vi glæder os til at komme i gang, lyder det fra Tore Harritshøj.

E.ON har i dag 700 offentlige ladepunkter og fortsætter med at udbygge sit netværk, som får strøm fra vedvarende energi. Samarbejdet vil styrke Danmarks elbil-infrastruktur og tilbyde ladepunkter på attraktive steder med meget trafik, lover de to samarbejdspartnere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: