Ambitiøse økologi-mål i ny tysk regering

ØKOLOGI – En femtedel af Tysklands landbrugsareal skal dyrkes økologisk i 2030. Tyske socialdemokrater stemmer ja til ny regering med konservative Angela Merkel.

De tyske socialdemokrater danner regering sammen med Angela Merkels konservative CDU. Foto: EU-Parlamentet

Omtrent et halvt år efter det tyske valg i september sidste år kan forbundskansler Angela Merkels konservative CDU omsider mønstre et flertal for en ny regering sammen med de tyske socialdemokrater. Det betyder nye ambitiøse mål for et grønnere og mere økologisk landbrug i Tyskland.

Der måtte en urafstemning til blandt SPD’s medlemmer, hvor 66 procent stemte ja til at indgå i regeringssamarbejdet. Det har partiet ifølge nyhedsbureauerne netop oplyst på en pressekonference i Berlin.

Med det socialdemokratiske ja er næsten et halvt års dødvande i tysk politik bragt til ende. Tyskerne har ventet på at få en ny regering siden valget til Forbundsdagen i september sidste år, og Angela Merkel har siden kæmpet for at samle partierne, skriver Ritzau.

LÆS OGSÅ: Ny regering vil tredoble økologiarealet

Først måtte Merkel opgive den såkaldte Jamaica-koalition, som fik navn efter partifarverne for de konservative CDU/CSU, det liberale FDP og Miljøpartiet De Grønne, som matcher farverne i Jamaicas flag.

I februar tog Angela Merkel, hendes konservative parti, CDU, og forhandlingsparterne fra søsterpartiet CSU og socialdemokraterne i SPD et afgørende skridt mod at danne en koalition.

20 procent af landbruget skal være økologisk
Den nye tyske regering har sat et mål om, at 20 procent af Tysklands landbrugsareal i 2030 skal være økologisk.

Ifølge de nyeste tal fra 2016 er 7,5 procent af det tyske landbrugsareal økologisk, så i løbet af de næste 12 år skal det eksisterende areal tredobles.

Ikke urealistisk
- Det er ikke et urealistisk mål, men det er et ret ambitiøst mål. Det er en massiv vækst, de skal have i de kommende år, siger Kirsten Lund Jensen, det er økologichef i Landbrug & Fødevarer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: