Maria Gjerding klar til at stå i spidsen for DN

NATUR – Enhedslistens Maria Reumert Gjerding stiller op til posten som præsident i Danmarks Naturfredningsforening til valget om to måneder.

Maria Reumert Gjerding stiller op til posten som præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Enhedslistens markante landbrugs- og naturordfører, Maria Reumert Gjerding, er klar til at stå i spidsen for Danmarks Naturfredningsforening.

Hun har i dag offentligt meddelt, at hun stiller op til posten som præsident for DN, der er Danmarks største grønne organisation med langt over 100.000 medlemmer.

- Det har været vigtigt for min beslutning, at jeg i løbet af den seneste tid af gode folk i og omkring Danmarks Naturfredningsforening er blevet opfordret til at kandidere til præsidentposten. Ligesom det er helt afgørende for mig, at den nuværende præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen bakker mig op, skriver Maria Gjerding på sin facebook-profil.

Valget til topposten i Danmarks Naturfredningsforening finder sted den 7. april og med opbakning fra den nuværende præsident synes sejren inden for rækkevidde for Maria Reumert Gjerding.

Brænder for natur, miljø og klima
- Det har været en stor og svær beslutning, for jeg er utroligt glad for mit nuværende arbejde som Enhedslistens miljø-, klima- og landbrugsordfører, skriver Maria Gjerding og fortsætter:

- De fleste, der har fulgt mig og mit politiske arbejde, ved, at jeg brænder for naturen, miljøet og klimaet helt ind i hjertet. Det har været min drivkraft hele mit liv. Det har været min drivkraft ind i politik, og det er den samme drivkraft, der nu får mig til at gribe efter muligheden for at stå i spidsen for vores største og stærkeste natur- og miljøorganisation og kæmpe for naturen i en bred, folkelig bevægelse med 130.000 medlemmer.

Maria Reumert Gjedring har siden hun blev valgt, markeret sig som en af oppositionens stærkeste og mest talentfulde politikere på det grønne område. Hvis hun ikke bliver valgt til topposten i DN, fortsætter hun sit politiske arbejde i Folketinget.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: