DN fordømmer drabet på vestjysk ulv

NATUR – »Drabet på ulven i Vestjylland kan ikke fordømmes hårdt nok«, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, nyvalgt præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

De første ulve slog sig for nogle år siden ned i Danmark. Det har resulteret i protestgrupper, ophedet debat og senest selvtægt. Foto: Colourbox

Debatten om ulven i den danske natur er blevet mere polariseret, efter en sund og rask hun-ulv mandag blev skudt 13 kilometer øst for Ulfborg i Vestjylland. 

Midt- og Vestjyllands Politi mandag en anmeldelse fra et vidne, der havde set en mand komme kørende i en bil ved marken, hvorefter personen havde affyret et skud mod ulven og kørt væk fra stedet igen.

Ud fra vidnets beskrivelse af bilen kunne politiet anholde en 66-årig mand fra lokalområdet, som nu er blevet sigtet for at skyde ulven. Han nægter sig dog skyldig.

På mandens bopæl har politiet fundet flere skydevåben, som er blevet beslaglagt. Det samme er sket med den 66-åriges bil.

DN fordømmer drabet
Danmarks Naturfredningsforening fordømmer drabet.

»Drabet på ulven i Vestjylland kan ikke fordømmes hårdt nok«, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, nyvalgt præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

»Ulven er et totalfredet dyr og dermed omfattet af de strengeste regler for beskyttelse. I Danmark har vi et ansvar for at beskytte vores fredede dyr, ligesom vi forventer, at alle andre lande beskytter deres fredede dyr. Kun på den måde har vi en chance for at bremse det katastrofale tab af arter og vilde dyr, vi lige nu oplever i hele verden«, Maria Reumert Gjerding, nyvalgt præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Ulvefrit Danmark: Ikke måden at gøre det på
Også den nystiftede forening Ulvefrit Danmark tager skarpt afstand fra drabet.

»Vi vil gerne have ophævet fredningen af ulven og få dem udryddet, men det skal ske på lovlig vis. At skyde ulve ulovligt er ikke måden at gøre det på«, siger initiativtager til foreningen, Lis Rytter fra Aarhus til DR.

Den nye forening vil give ulvemodstandere en fælles stemme og arbejde på at få ændret EU-direktivet, der freder ulven. Omkring 300 personer mødte op til den stiftende generalforsamling forleden. Foreningen vil nu danne lokalforeninger i blandt andet Aarhus og Nordjylland.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: