Luftforureningen i Beijing er sundhedsfarlig

MILJØ – Luftforureningen i Kina bliver værre og værre, og det er nu direkte sundhedsskadeligt at gå udenfor i Beijing, erkender myndighederne, som i stedet råder indbyggerne til at holde sig inden døre.

Luftforureningen i Beijing og Kinas øvrige millionbyer er så voldsom, at myndighederne råde folk til at blive inden døre. Foto: Colourbox

Hold jer inden døre. Sådan lyder rådet fra myndighederne i Kinas hovedstad Beijing.

For anden dag i træk måtte de hårdt prøvede indbyggere holde sig inden døre og undgå anstrengende motion, hvis de ville slippe for den voldsomme luftforurening, som i disse dage plager det meste af byen.

Luftforureningen er nået op på et farligt niveau. Derfor er det bedst helt at undgå den voldsomt forurenede luft i byens gader, advarer de kinesiske myndigheder. De regner med, at der vil gå tre dage mere, før den værste forurening forsvinder.

Hænger som en tung dyne
Vejrforhold får forureningen til at hænge som en tung dyne over byen, og fra alle målestationer i byens centrum samt de østlige og sydlige forstæder rapporters om høj forurening, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Først fra årsskiftet er de kinesiske myndigheder begyndt at offentliggøre målinger og andre overvågningsdata for luftforureningen i 74 af Kinas største byer.

Ifølge en undersøgelse fra universitetet i Beijing og Greenpeace dør årligt 8.600 mennesker for tidligt som følge af partikelforureningen i Beijing og tre andre af Kinas storbyer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: