Investeringer i grøn energi falder

Sol- og vindenergi begynder så småt at kunne konkurrere på prisen med fossil energi som kul, gas og olie. Alligevel faldt investeringer i grøn energi med 14 procent sidste år.

På verdensplan faldt investeringerne i vedvarende energi 14 procent i forhold til året før.

Det fremgår af dette års udgave af rapporten om globale tendenser i investeringerne i vedvarende energi, ’Global Trends in Renewable Energy Investment 2014’, som blev offentliggjort i går, skriver Politiken.

Flere store anlæg for vedvarende energi er under opførelse i Sydamerika, Afrika og Mellemøsten uden garanterede elpriser eller anden støtte, men er lysten til at investerer i grøn energi for nedadgående.

Det er andet år i træk, at investeringerne falder, men vedvarende energi øgede alligevel sin andel af den globale elproduktion fra 7,8 procent til 8,5 procent. Tallene omfatter sol, vind og biomasse, men ikke vandkraft.

Rapporten er udarbejdet af FN’s miljøprogram, Unep, Bloomberg New Energy Finance og Frankfurt School of Finance & Management.

- Jeg hæfter mig ved, at på trods af den umiddelbare forventning om, at verden kører derudad i et sort spor, udgør den vedvarende energi med 43 procent en meget betydelig del af energiinvesteringerne. Men det er bekymrende, for der skal meget mere til, hvis vi skal holde målsætningen om at begrænse den globale opvarmning til 2 grader, siger John Nordbo, klima- og miljøchef i WWF, Verdensnaturfonden til Politiken.

Rapporten peger på, at faldet i investeringerne i grøn energi med politisk uro om støtten til vedvarende energi samt prisfaldet på solceller.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: