Obama: Klima-forandringer er ikke en joke

- Flere oversvømmelser, naturbrande og mere tørke er ikke en joke. De er en trussel mod vores børns fremtid, sagde præsident Obama i sin tale torsdag ved demokraternes konvent.

De store olieselskaber får ikke lov til at skrive USA's energiplan, forsikrede Brack Obama, da han torsdag talte ved det demokratiske partis konvent. (Foto fra YouTube)

Mitt Romney, den republikanske præsidentkandidat, fik en stor del af det grønne Amerika til at ryste på hovedet, da han i sin store tale på partiets konvent forleden gjorde nar af den siddende præsident Obama og forsøgte at score billige point ved at gøre grin med Obamas løfte om at sætte ind mod klimaforandringerne.

Men Obama gav igen, da han torsdag holdt sin store tale til de mange tilhørere ved det demokratiske partikonvent.

Global opvarmning er en trussel

- Min plan vil fortsætte med at mindske kuldioxid-forureningen, som opvarmer vores planet, fordi klimaforandring er ikke en myte. Flere tilfælde af tørke, oversvømmelser og naturbrande er ikke en joke. De er en trussel mod vores børns fremtid, lød det fra Barack Obama.

Han understregede, at amerikanerne har valget mellem to forskellige retninger. Nemlig den, hans modkanditat, Mitt Romney tilbyder, og så den Abama anbefaler.

- Vi tilbyder en bedre vej – en fremtid, hvor vi bliver ved med at investere i vind og sol og rent kul. Hvor bygningsarbejdere bygger hjem og fabrikker, som bruger mindre energi. Hvor vi kan udvikle en forsyning til hundrede år af naturgas, som ligger lige under vores fødder. Hvis du vælger denne vej, kan vi skære vores olieimport ned til det halve i 2020 og skabe mere end 600.000 nye job alene i naturgas-sektoren.

- Vi har udlagt millioner af hektar til olie- og gasboringer de seneste tre år. Men i modsætning til min modstander, vil jeg vil ikke lade olieselskaberne skrive dette lands energiplan, true vores kyster eller give fire millioner mere af skatteydernes penge i støtte til selskaberne, sagde præsident Obama.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: