Ida Auken inviterer på skovtur

SOMMERTUR- Miljøministeren har inviteret en lang række organisationer med om bord på bussen på en inspirationstur til Sjælland, Lolland-Falster, Langeland og Fyn.

Miljøminister Ida Auken skal besøge Kærhave Skov ved Ringsted /Foto: Colourbox

Miljøminister Ida Auken indleder mandag klokken 8.30 sin årlige sommertur, hvor hun har gæster med rundt for at kigge nærmere på den danske natur- og miljøpolitik.

Over tre dage vil ministeren og hendes gæster besøge en række naturområder, fritidsfaciliteter og virksomheder på Sjælland, Lolland-Falster og Fyn for at få ny inspiration og mulighed for at tale miljøpolitik med så mange samarbejdspartnere som muligt.

- Siden jeg begyndte som miljøminister, har jeg arbejdet for at åbne Miljøministeriet op for omverdenen og gøre det mere lyttende. Sommerturen er et forsøg på at invitere en række interesseorganisationer med på en tur, hvor vi har mulighed for at få inspiration sammen, og hvor vi kan tale om nye løsninger på en anden måde, end man gør i et mødelokale, siger miljøminister Ida Auken.

Velkommen i skoven
Sommerturen begynder i år i Ringsted i Kærhave Skov, hvor en privat skovejer samarbejder med offentlige myndigheder om at gøre skoven mere tilgængelig for børn, ældre og handicappede.

Siden går turen til den 48 kilometer lange natursti ‘Fodsporet’ ved Næstved og videre til Falster, hvor bussen stopper ved Nyord og Virkethus i Hannenovsskoven, hvor gæsterne skal opleve resultatet af partnerskaber for at skabe naturoplevelser og arbejdspladser i den grønne økonomi.

Tirsdag og onsdag kører bussen på Lolland-Falster og videre til Langeland og Fyn, hvor programmet blandt andet byder på så forskellige emner inden for miljøministerens områder som klimatilpasning, skovrejsning og fritidssejlernes mulighed for at benytte digitale søkort.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: