Esben Lunde: Ida Auken er ufattelig useriøs

GYLLEGATE – Hvor er det skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor, skriver Danmarks nye miljø- og fødevareminister i noget, der minder om en vendetta mod hele Auken-familien.

Esben Lunde Larsen: - Hvor er det skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger.

- Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme… Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30′er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet.

Sådan skriver Danmarks nye miljø- og fødevareminister på sin facebook-side. Han har tilsyneladende indledt et hævntogt mod hele Auken-familien.

Esben Lunde Larsen skriver videre:

- Hvor er det ufattelig useriøst med sådan en påstand, men hvor er det også skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger på bekostning af alle de tusindvis af danskere, der bor i ProduktionsDanmark, hvor man ønsker en balance mellem miljø og fødevareproduktion.

- Jeg elsker et godt miljø med hede, skov og et rigt plante- og dyreliv, som jeg altid har kendt det fra min opvækst ved Ringkøbing Fjord, hvor vi i min familie selv har ført en aktiv miljøpolitik i praksis og for egen regning på vore egne jorde og skove, men jeg prøver ikke at pådutte alle andre mit miljøsyn med gratis meninger, som Ida Auken, så hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere – både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik, hvor Soc.dem. endelig er kommet fri af det politisk korrekte radikale favntag, hvor man i 1990′erne lod sig styre af det politisk korrekte i stedet for at lytte til virkelighedens danskere, fx Vestegnens socialdemokratiske borgmestre. Samme frihed har danskerne nu fået mulighed for med deres adjø til Auken, slutter Esben Lunde Larsen.

Har ramt bunden
Pia Olsen Dyhr mener, at den nye miljø- og fødevareminister har ramt bunden med denne svada.

- Tag diskussionen og drop personangreb. Så uværdigt, skriver SF’s partileder.

- Denne opdatering af Esben Lunde er faktisk ret grænseoverskridende., mener tidligere fødevareminister Dan Jørgensen.

- Dels er hans personangreb på Ida Auken helt ude af proportioner og blottet for respekt overfor en politiske modstander. Dels er hans reference til Svend Auken langt under lavmålet, understreger han på Twitter.

Maria Gjerding: Ualmindeligt perfidt
- Den nye miljø- og fødevareminister har her til aften skrevet et ualmindeligt perfidt facebook-opslag, der er blevet delt og debatteret en del. Det kan egentlig undre, at ministeren ikke har noget klogere at foretage sig, end at skrive primitive personangreb på de sociale medier, skriver Enhedslistens Maria Reumert Gjerding, som opfordrer ministeren til at stoppe barnagtighederne og komme i arbejdstøjet.

Hun kan umiddelbart komme i tanke om to ting, som han burde være temmelig optaget af lige nu:

- At oversende det retvisende ikke-manipulerede miljøregnskab bag landbrugspakken til Folketinget. I al fredsommelighed vil jeg minde om, at manglende vilje til at gøre lige præcis det, fældede forgængeren fra minister-taburetten.

- At lave en tillægsaftale der kompenserer miljøet for landbrugspakkens merforurening. Ikke kun for at stille et støtteparti tilfreds, men i endnu højere grad for at undgå, at helt almindelige danskere skal hænge på en kæmpe forureningsregning, som følge af Venstres gaver til en lille gruppe landmænd.

Til Ekstra Bladet siger Esben Lunde Larsen:
- Det er hverken personangreb, voksenmobning eller hadske ytringer. Det er genmæle på en påstand om, at jeg ikke kerer mig om miljøet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: