Esben Lunde udhuler Miljøstyrelsen

MILJØ – Esben Lunde Larsen cementerer sin magt med en større reorganisering af Miljøstyrelsen for at styrke betjeningen af sig selv. Det vækker kritik fra De Radikale og Danmarks Naturfredningsforening, skriver Information.

Esben Lunde Larsen får kritik for at styrke departementet på bekostning af fagligheden i Miljøstyrelsen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen flytter 40-50 stillinger fra Miljøstyrelsen til ministeriets departement, erfarer dagbladet Information.

Det drejer sig om nogle af de mest omstridte sagsområder, hvor EU regulerer vandmiljø og natur og dermed påvirker konkurrenceevnen for fiskeri og landbrug herhjemme – gennem alt fra EU’s nitratdirektiv, vandrammedirektiv og habitatdirektiv til havstrategidirektiv.

I stedet for at gennemføre en rekruttering af en ny vicedirektør i Miljøstyrelsen, som man var i gang med, skaber man nu en stilling som afdelingschef i departementet, og tre kontorchefer flyttes fra Miljøstyrelsen til departementet. Formålet med hele øvelsen er at styrke betjeningen af ministeren, oplyser ministeriet til Information. Den nye organisation skal være på plads 1. september.

Ida Auken. Nedgradering af det faglige
Tidligere miljøminister og miljøordfører for De Radikale, Ida Auken, kalder det »uklogt« af Esben Lunde Larsen at styrke departementet på bekostning af Miljøstyrelsen.

- Det er en stærk opgradering af det politiske og nedgradering af det faglige. På et tidspunkt, hvor det er lykkedes ministeren at så tvivl om ministeriets faglige troværdighed, er det ikke nogen god idé. Jeg synes, det er uklogt af ham, siger hun til Information.

Læs også: Miljøministeriet splittes op i nye enheder

Danmarks Naturfredningsforening mener, at hele manøvren skyldes Esben Lundes behov for at stramme det politiske greb om Miljøstyrelsen.

- Umiddelbart lyder det ikke betryggende – især med landbrugspakken har vi set en gradbøjning af fagligheden, som vi ikke synes er værdig, siger Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i DN til Information

Læs artiklen i Information: Esben Lunde Larsen (V) slanker Miljøstyrelsen

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: