Eva Kjer beskyldes for lovsjusk

GYLLEGATE – Eva Kjer Hansen ville have sin landbrugspakke igennem for enhver pris. Også selv om man vidste, at den efter alt at dømme ville være i strid med EU-reglerne, fortæller anonyme embedsmænd til Berlingske. Det er uansvarligt på et nyt niveau, siger den radikale Ida Auken.

Eva Kjer Hansen hastede landbrugspakken igennem. Det er uansvarligt på et nyt niveau, siger Ida Auken.

Gyllegate er ved at udvikle sig til en fuldtonet politisk skandale, der allerede har givet grimme ridser i lakken hos Venstres miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og i værste fald kan ende med at koste hende ministertaburetten.

Flere embedsmænd fortæller til Berlingske tirsdag, hvordan processen bag landbrugspakken var forhastet og blev gennemført, selv om man var klar over, at den sandsynligvis var i strid med EU-regler. Man kørte bare videre med bind for øjnene, lyder det fra en embedsmand.

Embedsmænd fortæller anonymt til Berlingske, at det fra begyndelsen var en bunden opgave at bringe den politiske aftale om landbruget til verden, selv om man godt vidste, at pakken samlet set ville komme i konflikt med Danmarks EU-retlige forpligtelser. Og at det skulle gå uhørt stærkt med at få pakken gjort til virkelighed.

Ida Auken: Jeg troede først ikke på det
- Jeg troede først ikke på det, da jeg hørte det. Det er uansvarligt på et nyt niveau. Overfor miljøet, over for skatteborgerne og over for retssikkerheden, lyder det fra Ida Auken, der er miljø- og fødevareordfører for de radikale.

- Vi taler om en plan, der koster danskerne milliarder af kroner, og som landmændene skal lægge hele deres produktion om efter. Og så har man ikke lavet en seriøs juridisk vurdering, siger hun.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: