Nye elbilister skal gøre det normalt at køre elbil

ELBILER – 30 elbilister skal fungere som ambassadører og fortælle om deres gode og dårlige erfaringer med elbiler. Energiselskabet E.ON vil sammen med biludlejningsfirmet AVIS have flere grønne bilister på vejene.

30 nye elbilister skal ud på landevejene og fortælle os andre om, hvordan det er at køre elbil. Foto: E.ON

I går tog mere end 30 elbilister hul på et nyt liv. De skal de næste seks måneder fungere som ambassadører for elbilismen og dele deres oplevelser og erfaringer som grønne bilister.

Bag initiativet står energiselskabet E.ON og biludlejningsselskabet AVIS, der vil gøre det billigere at køre elbil og gøre det nemmere at tage en aktiv del i den grønne omstilling.

- Vi vil gøre det nemmere, billigere og mere tilgængeligt at vælge elbilen som ens primære køretøj, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON Danmark.

For mange er det stadigvæk for dyrt at købe elbil, og sammen med den usikkerhed, der er om batteriets rækkevidde og lademuligheder, afholder det mange fra at købe eller leje en elbil.

Men Tore Harritshøj understreger, at strømmen, der forsyner elbilerne kommer, fra E.ON’s egne svenske vandkraftværker. På den måde bidrager elbilisterne til den grønne omstilling og en mere CO2-neutral energiforsyning, når de oplader ved E.ON’s ladestandere.

Planlægger tur til Tyskland i elbilen
En af de nye elbil-ambassadører er Per Jacobsen, som bor i en lejlighed på Amager. Han besøger som regel sin familie på Præstø et par gange om ugen og kører også flere gange til Bornholm om måneden. For ham er forsøgsordningen en enestående mulighed for at afprøve livet som elbilist.

- Jeg har længe ville have elbil, da den er langt mere komfortabel og miljøvenlig, så det var perfekt timing. Jeg havde lige skilt mig af med min benzinbil, da jeg hørte om ambassadørordningen, siger Per Jacobsen, allerede har planlagt en tur til Tyskland i sin nye elbil.

Eja Leunbach Madsen er en anden elbil-ambassadør, der har tilmeldt sig ordningen, fordi hun tror på elbilen som fremtidens transportmiddel og fordi hun gerne vil forurene mindre.

Eja bor på Orø i Isefjorden sammen med sin mand og to børn, og tager hver dag den 70 kilometer lange tur til og fra København for at studere. Med elbilen vil hun dagligt spare mange timers transport og så kan hun lade elbilen på en af E.ONs mange ladestandere, mens hun er i skole

- Vores behov som børnefamilie er mange og forskellige. Jeg skal til skolen i København og så kommer der alle weekendaktiviteterne rundt om på Sjælland. Vi mener, at elbilen er fremtiden og fortæller det hvor vi end kommer. Og nu har vi så fået muligheden for rent faktisk at have en elbil til en overkommelig pris i seks måneder, fortæller Eja, der glæder sig til at køre i elbil for første gang.

Vi går efter den grønne førertrøje
Elbil-ambassadørerne mødtes i går i København for at hente deres nye elbil. De har via Facebook meldt sig til en ambassadørordning som E.ON og AVIS har kørt på de sociale medier siden august.

Det er anden gang i år, at de to samarbejdspartnere kører en ambassadørordning for spirende elbilister. Sidst var ordningen begrænset til 15 elbiler i København, men på grund af den store interesse, er ordningen nu udvidet til at omfatte 33 elbiler og omfatter nu hele Sjælland, Aarhus, Bornholm og Samsø.

De nye elbil-ambassadørere er en blandet gruppe, der består af selvstændigt erhvervsdrivende, børnefamilier, studerende og unge par, men som alle har den ting til fælles, at de vil bruge elbilen som deres fortrukne køretøj og samtidig udbrede kendskabet til elbilisme og bæredygtig transport.

Man kan lade mange steder
- Danmark er faktisk et af de lande, der har den mest veludbygget ladeinfrastruktur, fortæller Tore Harritshøj.

- Senest har vi opsat godt 640 ladepunkter i København og Frederiksberg, hvilket gør København til en af verdens bedste og nemmeste by at være elbilist i. Med andre ord, så er infrastrukturen på plads, men elbilisterne mangler.

- Vi har oplevet stor interesse og har fået rigtig mange henvendelser – rigtig mange vil gerne prøve at køre elbil og det får de nu chancen for til en mere overkommelig pris. Vi får til gengæld skabt synlighed omkring elbilisme i byer og på landet og kan samtidig lære af ambassadørernes gode men også mindre gode oplevelser med elbilen, siger han.

E.ON har Danmarks største ladenetværk med knap 1.000 ladepunkter rundt om i hele landet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: