Dan Jørgensen ny fødevareminister

MINISTERROKADE – Dan Jørgensen bliver ny fødevareminister efter Karen Hækkerup. Der er på forhånd store forventninger til den nye minister.

Dan Jørgensen er udnævnt som ny fødevareminister.

Statsminister Helle Thorning vil i morgen præsentere sine nye ministre.

Med på ministerlisten er Dan Jørgensen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, overtager posten som fødevareminister efter Karen Hækkerup, der kun fik fire måneder på posten.

Karen Hækkerup tiltrådte som minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 9. august 2013.

Store forventninger
Der er på forhånd store forventninger til den engagerede og hårdt arbejdeende Dan Jørgensen, der blandt andet har markeret sig i debatten om dyrevelfærd og sidste år blev kåret som årets dyreven. Læs Dan Jørgensen artikel om burhøns, som blev bragt på OrganicToday 17. september i år:

- Jeg kan godt forstå, hvorfor landbruget gemmer burhønsene væk. Det var en skræmmende oplevelse, da jeg for nylig besøgte en buræg-producent på Fyn… hedder det i hans artikel Landbruget skjuler burhøns

Dan Jørgensen har for længst meddelt, at han efter ni år i Bruxelles i stedet stiller op til Folketinget ved næste valg. Men i stedet for en debut på de bagerste rækker i Folketinget ryger han direkte ind i ministerkontoret.

Dan Jørgensen er født 12. juni 1975 og bor i Odense. Han voksede op i den lille by Morud på Fyn.

Som barn drømte han om at blive professionel fodboldspiller, men det blev i stedet på den politiske banehalvdel, han kom til at spille.

Han har læst statskundskab på Aarhus Universitet og blev  cand.scient.pol. i 2004.

Samme år blev han valgt til Europa-Parlamentet, hvor han er gruppeformand for den danske socialdemokratiske gruppe.

I Europa-Parlamentet er han næstformand i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed.

Begejstring og overraskelse
De første kommentarer på facebook og twitter er præget af begejstring og overraskelse.

- What! Det bliver vildt. Den bedste mand, jeg kan forestille mig til den post. Det bedste, der kunne ske. Du er godt klar over, at vi har kæmpestore forventninger til dig – lyder et par af velkomsthilsnerne til den nye fødevareminister.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: