Frie Bønder begejstret for ny minister

Hans Jørgen Nygaard hilser Dan Jørgensen velkommen på posten som fødevareminister.

DAN JØRGENSEN – (opdateret) Mens store dele af landbruget ryster i bukserne, fordi Dan Jørgensen har gjort sig til talsmand for mere dyrevelfærd og miljøvenlige produktionsmetoder i landbruget, har Frie Bønder svært ved at få armene ned.

Mens Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild og flere landboforeningsformænd har tordnet mod udnævnelsen af Dan Jørgensen til fødevareminister, så jubler den lille landbrugsforening ‘Frie Bønder – Levende Land’.

- Vi får nu en fødevareminister, der tør sætte økologi og dyrevelfærd på dagsorden, og som gerne vil det mindre og det økologiske landbrug, siger foreningens formand Hans Jørgen Nygaard, der hilser den nye fødevareminister velkommen.

Sine meningers mod
Han betoner, at den nye minister er en mand med sine meningers mod, og at han har leveret en fremragende indsats som EU-parlamentariker.

- Bl.a. har Dan Jørgensen kæmpet for max. 8 timers transporttid af husdyr i hele EU. Det var lige ved at lykkedes, indtil han blev forrådt af EU’s forbrugerkommissær, Tonio Borg fra Malta, der pludselig skiftede mening, og flertallet derved smuldrede, siger Jørgen Nygaard.

- De burde skamme sig
Han undrer sig over de voldsomme angreb fra dele af landbruget mod Dan Jørgensen, allerede inden han officielt havde overtaget fødevareministeriet.

- De burde skamme sig og lige lade ministeren tiltræde posten først, inden de kommenterer på hans politik, siger formanden, der dog godt kan forstå at nogle af de store landmænd føler sig presset og hellere ville beholde Karen Hækkerup, som mange i den grønne del af landbruget mener, gjorde en uheldig figur og havde svært ved at gennemskue fx. landbrugets såkaldte ‘vækstdagsorden’.

Landbruget: Vi kan skabe vækst
- Vi byder Dan Jørgensen velkommen som ny fødevareminister. Dan Jørgensen har stor viden om både landbrug og fødevareområdet. Det samlede fødevareerhverv både håber og forventer, at Dan Jørgensen er parat til at fortsætte den vækstdagsorden for vores erhverv, som både hans forgænger og statsministeren har lagt sporene ud for, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Han henviser til en vækstplan for fødevareerhvervet, der skal være med til at sikre, at der kan produceres flere svin, mere mælk og korn samt flere minkskind herhjemme.

- Landmændene og fødevarevirksomheder er klar til at bidrage til at skabe vækst i Danmark. Det har vi store muligheder for, da vores varer er efterspurgte i hele verden på grund af vores høje kvalitet og fødevaresikkerhed, siger Merrild.

Landbruget skal reguleres anderledes
Ifølge ham kræver det dog, at vi begynder at regulere landbruget på en helt ny måde, så det er den faktiske påvirkning af miljøet, der afgør, om produktionen kan udvides, og ikke gammeldags skrivebordsregler.

- Det har vi lige nu en god dialog med regeringen om, og vi er klar til at fortsætte den dagsorden med den nye fødevareminister Dan Jørgensen, siger Merrild.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: