Q8 udvider med vedvarende energi

KLIMA & MILJØ – Købet er i tråd med vores strategi for bæredygtighed. Solen kommer til at være en af vores vigtigste energikilder, siger Q8, som sælger olie, benzin og diesel fra over 240 tankstationer alene i Danmark.

Kraftpojkarna har bygget en solcellepark med 91 solskærme, der producerer elektricitet til et lokalt energiselskab. Foto: Q8

OKQ8 Scandinavia, som ejer og driver Q8 med mere end 240 tankstationer alene i Danmark, udvider nu forretningen med vedvarende energi.

Virksomheden har opkøbt svenske Kraftpojkarna, som er markedsledende leverandør inden for løsninger, der omfatter solenergi og energilagring.

Den svenske virksomhed Kraftpojkarna, der siden 2012 er vokset støt og hurtigt, beskæftiger sig med solenergi, opbevaring af energi samt infrastruktur inden for opladning. Virksomhedens forretningsmodel er baseret på opbevaring og levering af teknologiledende energisystemer, oplyser Q8.

Det landsdækkende forhandlernetværk består af energiproducenter, solcelleforhandlere, elinstallatører og entreprenører. Kraftpojkarna støtter forhandlere inden for design, levering, installation og service. Kraftpojkarnas slutkunder er både kommercielle og private, og de spænder fra store ejendomsvirksomheder og landbrug til industrier til småhusejere.

Solen som energikilde
- Købet er i tråd med vores strategi for bæredygtighed. Solen kommer til at være en af vores vigtigste energikilder, og OKQ8 i Sverige og Q8 i Danmark skal bidrage til at fremme netop den udvikling. Kraftpojkarna har opbygget en imponerende virksomhed, som vi kan hjælpe til yderligere vækst, siger Magnus Kamryd, adm. direktør for OKQ8 Scandinavia.

- Vi oplever i øjeblikket en stærkt stigende efterspørgsel på produkter og services, der genererer elektricitet fra solenergi. Ser man samtidigt på de nye muligheder inden for energilagring, optimering og opladning, så vil efterspørgslen stige endnu mere i de kommende år. Derfor er vi glade for at have fået en ny, stærk hovedejer i OKQ8, siger Christian Tapper, CEO og medejer i Kraftpojkarna.

Kraftpojkarna har desuden bygget og drevet deres egen solcellepark. Parken, der svarer til overfladen på syv fodboldbaner, har 91 solskærme, der producerer elektricitet til et lokalt energiselskab. Parken fungerer også som testfacilitet for kommende produkter og løsninger, inden de slippes ud på markedet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: