Christian Ege bliver 60 år

NAVNE – Det Økologiske Råds mangeårige sekretariatsleder, Christian Ege, kan 8. maj fejre sin 60 års fødselsdag.

Christian Ege har beskæftiget sig med miljøpolitik i mange år og er daglig leder af Det Økologiske Råds sekretariat i København.

Christian Ege er uddannet cand.tech.soc. fra RUC og arbejdede som sagsbehandler i Miljøstyrelsen i ti år frem til 1990. Herefter blev han ansat som miljøkoordinator i Center for Alternativ Samfundsanalyse indtil han i 1997 skiftede til Det Økologiske Råd, hvor han siden har været sekretariatsleder.

Chr. Ege har desuden deltaget i en lang række miljøpolitiske aktiviteter og er forfatter og medforfatter til adskillige bøger og rapporter om miljø.

Erhvervspanel for grøn omstilling
Han er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd under vismændene, hvor han holder fast i, at man ikke med rene økonomiske argumenter kan kassere den danske energi- og klimaindsats som et supplement til EU’s og forsøgene på at opnå en global aftale.

Christian Ege var også et meget aktivt medlem af Ida Aukens Erhvervspanel for grøn omstilling, som afrapporterede i oktober 2012, og hvor han bl.a. fik sat en del fingeraftryk i forhold til offentlig grøn indkøbspolitik og mulighederne for en bæredygtig udnyttelse af biomasse.

Han har også i mange år været aktiv i europæiske miljøsammenslutninger og fortaler for, at det er muligt på påvirke EU’s miljø- og klimapolitik, blot man arbejder tæt sammen mellem de europæiske græsrødder.

Christian er vellidt blandt samarbejdspartnere og kolleger og yder en utrolig indsats. Han er velorienteret med et skarpt øje for detaljen og altid i stand til at levere en præcis analyse af et aktuelt miljøspørgsmål.

Myreflittig og fuglekigger
Man skal stå tidligt op og gå sent i seng, hvis man vil holde trit med den myreflittige Christian Ege. Arbejdsrelaterede mails frem til midnat og udklip fra aviserne næste morgen til medarbejderne vidner om indsats, der er udover det sædvanlige.

Når han holder fri, kan man ofte se ham ude i naturen og altid med en kikkert om halsen. Christian Ege er en ivrig fuglekigger, en fritidsbeskæftigelse han gerne dyrker i selskab med en lille håndfuld venner.

Christian Ege har to voksne børn fra et tidligere ægteskab, en datter og en søn og bor i Roskilde sammen med sin kæreste, Jette Hagensen.

Det Økologiske Råd fejrer Christian Ege ved en reception tirsdag, 7. maj kl. 15.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: