Buschauffører: Book en delebil

Book en delebil, hvis bussen ikke rækker. Det er det budskab, som Arrivas buschauffører vil udbrede i dag tirsdag på tre udvalgte trafikknudepunkter i byen.

DELEBILER – I dag opfordrer Arriva folk til at tage bilen. Ikke i stedet for bussen, men som et supplement, hvis bussen ikke rækker. Det sker som et led i samarbejdet Kollektiv transport og delebiler, som kobler delebiler til busser for at skabe et reelt alternativ til at eje en bil.

Book en delebil, hvis bussen ikke rækker. Det er det budskab, som Arrivas buschauffører vil udbrede i dag tirsdag på tre udvalgte trafikknudepunkter i byen.

Passagerer, som skal forbi Christianshavn st., Nørreport st. eller Malmparken st. vil altså støde på såkaldte stoppestedsværter, som deler informationsfoldere ud om et nyt samarbejde mellem Movia, Region Hovedstaden og delebiludbyderen LetsGo.

Det går ud på at stille delebiler op langs busrute 350s for at undersøge, om det kan få folk til at droppe bilen og i stedet bruge en kombination af kollektiv trafik og delebiler.

Til borgere som ikke bruger bil hver dag
Det er især borgere, der til daglig tager bus, tog eller cykel, projektet forsøger at få i tale.

- For mange kan det ikke betale sig at bruge bilen i hverdagen. På for eksempel Nørrebro kan vi se, at rigtig mange biler holder parkeret hele ugen og kun bruges i weekenden til længere ture eller til større indkøb, og for de fleste bilister er det frygtelig bøvlet at finde en parkeringsplads, selvom de har en p-licens. Her vil vi gerne vise, at delebiler og kollektiv trafik kombineret er et godt alternativ til privatbilen, forklarer projektleder for kollektiv transport og delebiler i Region Hovedstaden Christian Rohmann.

Passagerer med rejsekort eller periodekort vil få tilbud om gratis indmeldelse i delebilordningen LetsGo. Dermed kan de booke og bruge alle LetsGo’s ca. 120 biler i hele landet, heraf lidt over 100 biler i hovedstadsområdet.

FAKTA

  • I forbindelse med samarbejdet er det blevet stillet 11 delebiler op langs busrute 350s, som kører mellem Ballerup og Dragør.
  • Stoppestedsværter fra Arriva vil stå på henholdsvis Christianshavn st., Nørreport st. og Malmparken st. og dele informationsfoldere ud i tidsrummet 08.00-15.30 tirsdag d. 16. september.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: