Frederikshavn Kommune klar med elbiler til turister

TRANSPORT – Ny ladeinfrastruktur gør det nu muligt at være miljøvenlig turist i Frederikshavn Kommune. På torsdag indvies ladestandere på Frederikshavn Havn og Grenen i Skagen, samt en delebilsordning med elbiler – rettet mod turister, der kommer ind via Stena Lines færger.

Delebilsordningen Tadaa! vil samarbejde med Frederikshavn tilbyde turister miljøv- og klimavenlig transport.

Fra torsdag 1. juni er nye faciliteter for opladning af elbiler klar til brug i Frederikshavn Kommune, og to elbiler er klar til udlejning på Frederikshavn Havn.

De er til turister, som kan leje dem en dag ad gangen og bruge dem til at komme rundt og se alle seværdighederne, fra Sæby over Frederikshavn til Skagen. Men alle borgerne i kommunen er selvfølgelig også velkommen til bruge delebilerne, tilføjer

Initiativtager er Energibyen, der arbejder med klimavenlige løsninger og nedbringelse af Co2 udslip i Frederikshavn Kommune, siger Bahram Dehghan, som er chefkonsulent for Energibyen, som er et projekt i Frederikshavn Kommune.

Videreudvikling af grøn transport
- Det er en stor drøm at kunne tilbyde vores turister en energivenlig transportmulighed, der både er let tilgængelig og miljøvenlig. De nye ladestandere på Frederikshavn Havn og på Grenen er et led i videreudviklingen af infrastruktur for grøn transport i kommunen.

- Turisterne får altså en ny og miljøvenlig transportmulighed, og vi når et skridt nærmere vores mål som Klimakommune, tilføjer han.

Det nye tiltag med delebilerne er en forsøgsordning i juni, juli og august 2017 og er et samarbejde mellem Frederikshavn Havn, Stena Line, Turisthus Nord, delebilsordningen TADAA! og Energibyen.

Service til turister
I forbindelse med projektet er der opsat ladestandere til elbiler på Grenen i Skagen og på Frederikshavn Havn. Det giver turister med miljøvenligt mindset mulighed for at komme længere omkring i Frederikshavn Kommune og øger miljøvenlig mobilitet i området.

At projektet er lykkedes skyldes i særdeleshed positiv indstilling fra projektparterne herunder Frederikshavn Havn, som kontinuerligt arbejder på at blive en af Danmarks mest bæredygtige havne. Også Turisthus Nord glæder sig til at kunne give miljøinteresserede turister et nyt tilbud:

- De nye elbiler og ladestandere er en fantastisk service til vores gæster, og det giver en positiv PR-effekt i forhold til at mange i dag ønsker at rejse miljøvenligt, siger René Zeeberg, direktør i Turisthus Nord.

Han er glad for, at Stena Line også er del af dette samarbejde, fordi det giver en stor fleksibilitet for svenske og norske endagsgæster, der rejser uden bil.

Delebilsordningen TADAA!, som også er partner i projektet, ser frem til at prøve et nyt segment inden for turisme i Frederikshavn Kommune.

- Vi tror på, at færre af os på sigt kommer til at eje vores egen bil, men i stedet være lejlighedsvise brugere af lige præcis den transportform, der passer os lige nu og til det konkrete behov. Der spiller delebiler på el en rolle som mange andre – og vi glæder os til at kunne tilbyde turister at se alle de vidunderlige steder i Frederikshavn Kommune i en miljøvenlig elbil, siger Signe Hollensen, marketing- og eventmanager i TADAA!

FAKTA om elbiler til turister

  • Bilerne er elbiler af mærket Renault Zoe.
  • Det koster DKK 495,- for at leje bilen en dag (op til 24 timer) – inklusiv gratis opladning og fri kilometer.
  • Brugerne opretter sig på tadaacar.dk og booker bilen via TADAA!-appen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: