Silkeborg får ni nye delebiler

TRANSPORT – Energiselskabet AURA har sammen med den lokale boligorganisation Arbejdernes Byggeforening sat ni nye og klimavenlige biler forskellige steder i Silkeborg. Det er delebiler, man kan leje.

I Silkeborg kan man nu leje en delebil for kun 30 kroner i en halv time.

Kan man have fire teenagere bag på sin el-cykel? Nok ikke, og hvad gør man så, når man ikke har en bil: Man booker delebilen.

Det er nu en mulighed for folkeskolelærer Janne Kaasgaard fra Silkeborg.

Det østjyske energiselskab AURA, har sammen med den lokale boligorganisation Arbejdernes Byggeforening, opstillet ni nye klimavenlige delebiler forskellige steder i Silkeborg.

Bilerne bookes via en gratis app og kan lejes på timebasis eller via abonnement.

Sparer penge og miljø
Janne Kaasgaard er én af dem, der vil benytte bilen.

- For at spare penge og være lidt mere miljøvenlig. Det bliver til kortere ture. Når der er større indkøb end el-cyklen kan klare, forklarer hun til Jyske Bank TV.

- Og når børnene skal hentes, jeg har fire teenagere, som gerne vil hentes ind i mellem rundt omkring. Jeg har anskaffet mig en el-cykel, men der kan jeg jo ikke have fire teenagere bag på.

30 kroner for en halv timer
Lejeprisen er 30 kroner pr. halve time, mens et lille abonnement koster 399 kroner om måneden og inkluderer 12 timers kørsel.

- Det er virkelig godt, at mange flere kan udnytte en bil, siger Per Knudsen, der er pensionist.

AURAs kommercielle direktør, Thorkild Videbæk, begrunder initiativet med øget fokus på bæredygtighed.

- Det er en del af vores strategi, at vi gerne vil være bæredygtige og innovative, og det her koncept vil vi gerne kaste nogle udviklingsressourcer efter, siger han til Jyske Bank TV.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: