Ballerup hædret for grøn transport

KOMMUNER – Ballerup Kommune og fire virksomheder blev i gør kåret som de bedste til at samarbejde om grøn medarbejder-transport.

Ballerup Kommune blev hædret for at få folk til at stille bilen.

Et målbevidst arbejde for mere grøn transport i erhvervsområdet Lautrupgård i Ballerup blev i dag kåret som vinder i en landsdækkende kampagne for at finde nye veje til et bæredygtigt samfund.

- Det er en kæmpe anerkendelse af, at det arbejde vi har sat i gang, er rigtigt og vigtigt, siger Ballerups borgmester Jesper Würtzen.

- Projektet viser, at når vi går sammen med erhvervslivet kan vi rent faktisk gøre en forskel, skabe adfærdsændringer og gøre transport grønt og bæredygtigt, uddyber han.

Fokus i ny klimaplan
Ballerup Kommune har i samarbejde med virksomhederne Tryg, Nordea Liv&Pension, Siemens og TopDanmark arbejdet på at mindske trængsel og transportrelateret CO2, som er et af de store fokusområder i kommunens nye klimaplan.

I et mobilitetsnetværk i Lautrupgård har man gennemført flere initiativer. Blandt andet blev virksomhedernes medarbejdere i vinter tilbudt et rejseplanstjek for at synliggøre, at der kan være både tid, penge og CO2 at spare på at bruge cykel eller kollektive transport frem for bilen.

Samtidig har man tilpasset buskøreplaner for det store erhvervsområde med en passagerstigning på 50 procent til følge.

Ballerup Kommune har også med succes arbejdet med adfærdsændring ved hen over sommeren at udlåne elcykler til nogle af virksomhedernes medarbejdere, der normalt vælger at køre i bil til arbejde.

Ros fra virksomhederne
Blandt de deltagende virksomheder er der også stor ros til projektet:

- Det er dejligt at være i en kommune, hvor mange forskellige tiltag prioriteres for at vi som virksomhed har lettere ved at skabe en god arbejdsplads for vores medarbejdere, siger Trine Thorn, underdirektør i Nordea Liv & Pension.

Lautrupgård-projektet er søsat i samarbejde med Gate 21-projektet Formel M. Formel M arbejder for at nedbringe CO2 udslip i Danmark. Syv kommuner har siden 2011 været med til at afprøve forsøg med lokale mobilitetsnetværk i projektet. Projektet er støttet af midler fra Center for Grøn Transport og Region Hovedstaden.

Den store omstilling
Vinderprojektet vil blive præsenteret i Pengemagasinet på DR i aften som en del af kampagnen Danmarks Store Omstillingsguide.

- Denne anerkendelse er en unik mulighed for os til at udbrede vores erfaringer, så flere virksomheder, medarbejdere og kommuner lader sig inspirere af de mange små succeser, som vi har høstet, siger en stolt trafikplanlægger Tina Wexøe Ertbjerg fra Ballerup Kommune.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: