Aktivister blokerer boringer efter skifergas

SKIFERGAS: 20 aktivister fra aktionsgruppen Blokér Boretårnet har her til morgen forhindret tre lastbiler fra Total i at komme ind til skifergas-borepladsen i Dybvad i Nordjylland.

20 morgenduelige aktivister har indledt blokaden af det franske energiselskab Total, der vil bore efter skifergas i Nordjylland.

Energiselskabet Total begyndte tirsdag før påske at opsætte boretårnet, som skal bruges til prøveboringen efter skifergas i Nordjylland. Blokér Boretårnet har indkaldt til blokade i begyndelsen af næste uge, men allerede tidligt i morges ved seks-tiden har de første aktivister tyvstartet blokaden.

- Vi kan ikke længere bare se passivt til mens Total arbejder på højtryk i påskedagene, siger Winston Nielsen fra aktionsgruppen.

Glad for opbakning
Anne-Marie Kristensen, der bor ved siden af borepladsen, er glad for opbakningen.

- Det er dejligt at se, at folk fra flere dele af landet bakker op om blokaden, og vi ser frem til, at endnu flere ankommer i næste uge, siger hun.

Flere har været vågne hele natten for at holde øje med Total, og pludselig skulle det hele gå meget stærkt, fortæller Winston Nielsen.

- Vi måtte kaste os ud af sengen og spæne ned foran borepladsen for at komme før lastbilerne, men selvom vi er få, er det meget effektivt, siger han tilfreds.

To af lastbilerne har allerede givet op og er kørt tilbage til holdepladsen i Sæby, hvor de kom fra i morges.

Flere aktivister på vej
Bloker Boretårnet opfordrer alle til at komme til borepladsen i Dybvad nord for Aalborg så hurtigt som muligt og bakke op om blokaden af skifergas-prøveboringen. Allerede i morgen mandag afgår en bus fra København, der samler folk op på vejen, oplyser aktivisterne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: