Vindmølleindustrien med til folkemøde

ENERGI – Når alle Folketingets partier og utallige virksomheder og organisationer midt i juni samles på Bornholm for at diskutere politik, bliver det med deltagelse af Vindmølleindustrien.

Vindmølleindustrien er med til Folkemødet på Bornholm. Foto: Colourbox

Sidste års helt store politiske sommerarrangement, Folkemødet, fortsætter igen i år. Denne gang med endnu større opbakning. Folkemødet 2012, der løber af stablen i Allinge på Bornholm, forventes at blive dobbelt så stort som i 2011. Blandt de deltagende den 14. – 17. juni er Vindmølleindustrien, der også i år tager initiativ til en række aktiviteter for at sætte fokus på vindkraft i Danmark.

Den 15. juni fejres Global Wind Day, der sætter fokus på vindkraft og verdens omstilling til bæredygtig energi. Derfor inviterer Vindmølleindustrien til en fejring af dagen på Togas Vin(d)stue for at få en god snak med alle, der interesserer sig for vindkraft.

Unik politisk festival
For Vindmølleindustriens administrerende direktør, Jan Hylleberg, er en af Folkemødets helt store forcer nemlig, at rammerne er helt rigtige i forhold til en god snak og dialog med de besøgende.

- Jeg glæder mig over, at Folkemødet igen i år bliver en realitet, fordi det er en helt unik politisk festival, som på mange måder afspejler den uformelle danske debat og dialogform, siger han.

- Jeg ser især frem til god dialog med de – heldigvis – mange danskere, der interesserer sig for vedvarende energi og et bedre klima. Sidste år havde jeg en bred og god snak med mange forskellige personer om vind, og det håber jeg selvfølgelig gentager sig i år.

Fokus på opstilling i kommuner
Foruden arrangementet på Togas Vin(d)stue sætter Vindmølleindustrien i samarbejde med projektet Viden om Vind fokus på planlægning og opstilling af vindmøller i de danske kommuner.

Sidste år nåede arrangementet 10.000 besøgende og blev med over 250 arrangementer og massiv mediedækning en ubetinget succes.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: