Venstre vil alligevel ikke skrue miljøkrav tilbage

LANDBRUG – Venstre vil alligevel ikke skrue ned for miljøkravene til landbruget, som partiet har lovet både før, under og efter valgkampen, der endte med, at Venstre dannede en mindretalsregering.

Lars Løkke i forgrunden for sin nye regering foran Amalienborg. Foto: Screendump

Landbrug & Fødevarer har netop offentliggjort en meningsmåling, som viser en omfattende modstand i befolkningen mod at slække på miljøkravene til landbruget. Kun seks procent tror på løfterne om, at landbrug og fødevareindustri kan løfte dansk økonomi og skabe titusinder af nye jobs, hvis blot politikerne skruer ned for miljøkrav og blander sig uden om.

Venstre har igen og igen tordnet mod høje miljøkrav til landbruget, men partiet skruer nu ned for retorikken. Ifølge partiets miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen,  har Venstre ingen intentioner om at køre baglæns på miljø og dyrevelfærd. Ifølge ham er det de grønne organisationer, der har misforstået konflikten mellem økonomi og miljøhensyn.

En misforståelse
- Det her er ikke, som de grønne organisationer ofte fremstiller det, et valg mellem øget produktion eller mere miljø, siger han til Ritzau.

- Med hjælp fra moderne miljøteknologi kan vi fortsat i Danmark producere nogle af verdens bedste og heldigvis efterspurgte fødevarer, også fordi vi er fremme i skoene, når det gælder lavt brug af pesticider og antibiotika, lyder det nu fra Erling Bonnesen.

Fødevareordfører René Christensen fra støttepartiet Dansk Folkeparti ser heller ingen modsætning i at producere mere og passe på miljøet.

- Dansk landbrug spiller en stor økonomisk og også samfundsmæssig rolle. På Lolland- Falster, hvor jeg kommer fra, viste en undersøgelse for nylig, at hvert fjerde private job havde relation til fødevareproduktion. Det gælder også mange steder i provinsen, siger han.

- Danskerne skal ikke være nervøse for, at med den nye regering så gør miljøet fløjten. Høje miljøkrav er jo også med til at sikre eksportmuligheder, siger han til Ritzau.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: