Venstre siger OK til mere kvælstof

Venstre lægger op til et gennemgribende opgør med dansk miljøpolitik siden midten af 1980erne, skriver Berlingske.

Forud for Venstres landsmøde i weekenden lyder meldingen nu, at der er behov for at lempe dele af miljøreglerne og give landbruget mulighed for at øge kvælstofforbruget i store dele af landet.

- Der er et behov for et opgør med den miljøregulering, vi har haft de seneste 25 år. Den har kostet konkurrenceevne, arbejdspladser og husdyrsproduktion, siger Venstres miljøordfører og tidligere fødevareminister, Henrik Høegh til Berlingske.

- Det handler ikke bare om denne regering. Det skal jeg være den første til at indrømme. Vi har slavisk fulgt forskerne de seneste 25 år. Hver gang, der var iltsvind et eller andet sted, så har vi fulgt forskerne, siger han.

Tiden inde til at lempe reglerne
De seneste årtier har flere danske regeringer strammet reglerne for brug af gødning på markerne for bl.a. at undgå iltsvind i fjorde, åer og søer. Men Venstre mener nu, at tiden er inde til at lempe reglerne for brug af kvælstof i de dele af landet, hvor jordbundsforholdene betyder, at kvælstoffet ikke i samme grad ender i grundvandet. Og det er ifølge Venstre ca. 85 procent af markerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: