Auken beskylder Venstre for at slå plat på miljøet

- Det næste må være, at de vil rette Skjern Å ud igen, siger miljøminister Ida Auken til Politiken.

Vil Henrik Høegh have rettet Skjern Å ud igen, spørger Ida Auken. Hun mener, den tidligerre fødevareminister slår plat på miljøet.

Det er helt hen i vejret, når Venstres miljøordfører Henrik Høegh i dag blæser til opgør med 25 års miljøindsats og kræver lempeligere miljøregler. Det mener miljøminister Ida Auken, som kalder det ‘populisme’.

- Det er direkte at slå plat på miljøet. Først var Venstre sorte, så blev de grønne, og nu er de så åbenbart blevet sorte igen. De må blive helt rundtossede derovre. Det næste må være, at de vil rette Skjern Å ud igen, siger Auken til politiken.dk.

Gennemgribende opgør
I Berlingske har Venstres tidligere fødevareminister Henrik Høegh gjort sig til talsmand for et gennemgribende opgør med dansk miljøpolitik siden midten af 1980′erne.

Til Berlingske siger Henrik Høegh:

- Der er et behov for et opgør med den miljøregulering, vi har haft de seneste 25 år. Den har kostet konkurrenceevne, arbejdspladser og husdyrsproduktion. Det handler ikke bare om denne regering. Det skal jeg være den første til at indrømme. Vi har slavisk fulgt forskerne de seneste 25 år. Hver gang, der var iltsvind et eller andet sted, så har vi fulgt forskerne.

Ida Auken siger til Politiken:

- Hvis 25 års miljøindsats har slået fejl, betyder det så, at Venstre er utilfreds med, at vi har stillet krav til bilerne, så vi har fået renere luft i byerne? Betyder det, at de vil have vores kyster bygget til med hoteller? Betyder det, at de er utilfredse med, at vi får renset vores spildevand, så man kan bade i Københavns havn? Betyder det, at de vil til at bruge skrappere sprøjtemidler, der kan forurene vores grundvand? Betyder det, at de vil have flere kemikalier og hormonforstyrrende stoffer i vores hverdag? Hvad mener Venstre, når de siger, at 25 års miljøpolitik er spildt?, lyder det fra en forarget Ida Auken i Politiken.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: