V: Vækstplan et skridt i den rigtige retning

VÆKST – Venstre er på linie med Landbrug & Fødevarer i vurderingen af regeringens vækstplan for landbrug og fødevareindustri. Venstres ordfører kalder vækstplanen for ‘et skridt i den rigtige retning.

Henrik Høegh: Vækstplanen kommer for sent.

- Selvom udspillet er udmærket, så kommer det desværre alt for sent. Regeringen kunne have præsenteret en række af initiativerne for mere end 2 år siden, da Husdyrudvalget fremlagde præcist de samme forslag. Desværre er anbefalingerne blevet syltede i regeringens Natur- og Landbrugskommission, og mens regeringen har siddet på hænderne, har danske landmænd og slagteriarbejdere mistet deres job, siger Venstres miljøordfører Henrik Høegh.

- Man skal også huske på, at regeringen har taget en række initiativer, der skader vækstmulighederne for fødevareerhvervet. Femdoblingen af NOx-afgiften har alene kostet over 1.000 danske arbejdspladser. Samtidig undrer jeg mig over, at de randzoner, som regeringen har gennemtvunget trods mangelfuld kompensation og et fejlagtigt kortmateriale – slet ikke er nævnt i vækstplanen, selvom det er et af de største problemer for vækst i fødevaresektoren for øjeblikket, siger Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen.

Venstres to ordførere understreger dog, at Venstre gerne forhandler pakken med regeringen, men at det skal ses som en helhed, da det ikke nytter noget, at Venstre forhandler forbedrede vækstvilkår med erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, hvis miljøminister Ida Auken og Enhedslisten dagen efter forhandler nye miljøregler, der skader fødevareerhvervs konkurrenceevne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: