USA bliver verdens største olieproducent

ENERGI – Om blot otte år vil USA være verdens største olieproducent. Det forudsiger det internationale energiagentur, IEA, som mandag præsenterede 2012-udgaven af Word Energy Outlook.

Billig benzin er en menneskeret, mener mange amerikanere.

Den ekstraordinære stigning i olie- og gasproduktionen, som i disse år finder sted i USA, vil betyde en kursændring i de globale energistrømme.

- USA er med helt fremme i den gennemgribende forandring af olie- og gasproduktionen, der vil påvirke alle dele af verden, skriver IEA.

Energiagenturet forudser, at USA, der i øjeblikket importerer 20 procent af sit energiforbrug, bliver nettoeksportør af naturgas allerede i 2020 og næsten selvforsynende med energi i 2035.  USA vil dog hurtigt miste førerpositionen igen til Saudi Arabien og de øvrige OECD-lande.

Kina, Indien og Mellemøsten bliver de største aftagere
Den globale efterspørgsel efter energi fortsætter med at stige og vokser ifølge World Energy Outlook med mere end en tredjedel frem til 2035.

Kina, Indien og Mellemøsten bliver de største aftagere og vil tegne sig for 60 procent af væksten. I OECD-landene vil efterspørgslen formentlig ikke stige. Her vil man til gengæld opleve en markant forskydning i forbrugsmønstret i retning af gas og vedvarende energi som vindmøller og solceller.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: