USA: Bæredygtig udvikling har høj priotitet

RIO+20 – Det globale pres på ressourcer af enhver slags får præsidenten til at opprioritere spørgsmålet om bæredygtig udvikling, siger Todd Stern, der er USA’s særlige udsending i klimaspørgsmål.

Barack Obama blev valgt i 2008, da verdensøkonomien var ved at bryde helt sammen. Nu skal verdens ledere diskutere, hvordan man kan skabe bæredygtig vækst.

Selv om USA’s præsident Barack Obama ikke personligt møder op til topmødet i Rio, hvor alverdens toplederere skal blive enige om en ny bæredygtig kurs for klodens fremtid, betyder det ikke, at USA prioriterer spørgsmålet lavt.

Det forsikrede USA’s særlige udsending i klimaspørgsmål, Todd Stern ved en pressekonference lørdag.

En af de tre grundpiller
- Præsidenten har opprioriteret spørgsmålet om bæredygtig udvikling, så det nu rangerer som en af de tre grundpiller i vores nationale sikkerhedspolitik sammen med forsvar og diplomati. Bæredygtig udvikling er i høj grad i vores interesse, både når det gælder økonomi og national sikkerhed, sagde Todd Stern.

Ifølge ham giver spørgsmålet om bæredygtig udvikling god mening ud fra både et økonomisk og et sikkerhedspolitisk perspektiv.

- I betragtning af det uomtvistelige pres på ressourcer af alle slags, som vi nu ser kloden rundt, uanset om det gælder vand, havet, fødevarer eller andre ressoucer, så er der virkelig kun en udvikling som kan bære igennem i det 21- århundrede, hvis vi vil sikre økonomisk vækst ikke kun for denne generation, men også for vores børn, og det er en bredt funderet bæredygtig udvikling, understregede Todd Stern på pressemødet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: