Ung hollænder kører i elbil til Australien

TRANSPORT – Sæt strøm til en 29-årig hollænder. Wiebe Wakker har sat sig for at rejse det meste af Jorden rundt i elbil. Under rejsen er han fuldstændig afhængig af den energi, som folk tilbyder ham.

Wiebe Wakker er ankom i går til Rødekro i Danmark. Foreløbig er han nået igennem Belgien, Tyskland, Schweiz, Italien og Østrig. Om ni måneder håber at ankomme til Australien.

En 29-årig hollænder vil køre kloden rundt fra stik til stik i sin elbil. Det sker under mottoet Plug Me In, som betyder noget i retning af »Sæt strøm til mig«.

Wiebe Wakker tog afsted fra Houten i Holland 15. marts og er foreløbig nået igennem Belgien, Tyskland, Schweiz, Italien og Østrig. før han i går ankom til Rødekro i Sønderjylland for at indlede sin rundtur i Danmark.

Under rejsen er han fuldstændig afhængig af den energi, der bliver tilbudt på hans hjemmeside www.plugmeinproject.com . Folk har mulighed for at støtte Wiebe med et måltid, et sted at sove eller strøm til bilen. Herefter vælger  Wiebe Wakker ruten og rejser fra stik til stik.

En uge i Danmark
Wiebe skal bo i Danmark mindst en uge og håber, at danskerne kan lære ham en masse om bæredygtighed.

Formålet med rejsen er at skabe forståelse for, hvordan bæredygtighed kan anvendes i dagligdagen og undersøger det ved at besøge initiativer, virksomheder og mennesker, der kan lære ham om bæredygtighed og grøn livsstil.

Resultaterne vil blive vist i en i en dokumentarfilm, når rejsen er slut.

- Jeg er meget interesseret i, hvad Danmark kan lære mig om bæredygtighed, siger Wiebe.

- København var verdens første CO2-neturale storby et forbillede for mange andre storbyer, når det kommer til bæredygtig byudvikling.

I løbet af ugen vil han besøge flere bæredygtige initiativer som for eksempel Building Tomorrow i Horsens og Lego i Billund.

Hjælp fra 250 personer i 27 lande
Indtil videre har 250 personer fra 27 forskellige lande tilbudt Wiebe deres hjælp. Selv fra Indien, Irak, Mongoliet og Canada strømmer det ind med tilbud om gratis energi.

Selv om der stadig er langt endnu, før han når Australien, er Wiebe overbevist om, at han vil kunne gøre det, blandt andet ved hjælp af de sociale medier.

Mange har allerede tilbud Wiebe gratis strøm, mad eller en overnatning. Og flere kommer hele tiden til, efter OrganicToday.dk offentliggjorde artiklen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: