En elbil koster mere, men er billigere i drift

TRANSPORT – Det koster 3,55 kr. pr. km at køre i elbil, mens prisen pr. km i benzinbilen løber op i 4,31, viser det årlige bilbudget fra FDM. Dermed er det lidt billigere at køre elbil eller plugin-hybrid end benzinbil.

Elbiler er billigere i drift end benzinbiler og skal ikke så tit på værksted, men den er dyrere i indkøb.

Hvis man skal købe ny bil, kan der være mange grunde til at vælge en elbil. Og det er ikke kun klima og miljø, der tæller til fordel for elbilen.  Samlet set kan det nemlig være billigere at holde en elbil kørende sammenlignet med en benzinbil i samme prisklasse.

Det viser FDMs årlige bilbudget, der har regnet på økonomien for bilejerne.

Ifølge FDMs bilbudget koster det 3,55 kroner pr. kilometer at holde en elbil til 300.000 kroner kørende, mens prisen i en ny benzinbil til 275.000 kroner er 4,31 kroner, ved en driftsperiode på fem år og 100.000 km.

- Ser man kun på udgifterne til service, dæk og el, er det typisk noget billigere at holde en elbil kørende. Til gengæld er værditabet og rentebyrden lidt højere i forhold til traditionelle biler, forklarer Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør i FDM.

Benzinbil dyrest pr. kilometer
Ifølge ham er elbilerne også stadig lidt dyrere end benzin- og dieselbiler.

- Derfor kan en elbil til 300.000 kroner bedst sammenlignes med en benzinbil i en prisklasse eller to under, hvis størrelse og teknik skal matche, og så koster bilerne stort set det samme at køre i pr. kilometer, siger Søren W. Rasmussen.

FDM har i bilbudgettet for 2019 indregnet de mange udgifter, du som bilejer skal betale årligt. Og for at kunne sammenligne på tværs af modeller har FDM udregnet, hvad den samlede pris pr. kørt kilometer bliver.

Her lander en elbil til 300.000 kr. på 3,55 kr. pr. km. Tilsvarende koster en benzinbil til 275.000 kr. 4,31 kr. pr. km at holde, oplyser FDM.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: