Ulv har måske dræbt får i Midtjylland

En midtjysk landmand har mandag formiddag mistet otte får. Det er formentlig en ulv, der har angrebet dem.

Tre kilometer fra stedet blev der fotograferet en ulv. (Foto: Colourbox)

Søndag blev en ulv fotograferet ved Harrild Hede, og det er netop i dette område – blot tre kilometer derfra – at en landmand mandag formiddag fandt sin fåreflok i chok.

- Skaderne på fårene er som at se et hønsehus, efter at en mink har været på besøg i en blodrus, siger Sven Joensen til Berlingske.

- Fårene plejer altid at komme blæsende ned til min fodervogn, men denne gang står de stille. Lige foran mig ligger der en, der er stendød. Da jeg undersøger de andre, viser det sig, at i alt to af dem er dræbt, siger Sven Joensen til avisen.

Ikke modstander
Sagen er nu anmeldt til politiet, og Sven Joensen har taget kontakt til regionens statslige vildtforvalter for at få klarhed over dødsårsagen.

Selvom landmanden skal betale en selvrisiko for at få udbetalt forsikringssummen på de afdøde dyr, understreger han, at han ikke er modstander af, at ulven igen er at finde i den danske natur. Men han ønsker, at der er mere opmærksomhed omkring bivirkningerne af ulvens tilbagekomst.

»Hvis det viser sig at være en ulv, så vil jeg gerne have, at vi får diskuteret følgerne af, at den er tilbage. Det har altså konsekvenser,« siger Sven Joensen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: