Endnu et ulve-forslag helt i hegnet

NATUR – Socialdemokratiet vil hegne ulve i den danske natur ind. Endnu et forslag helt i hegnet, lyder det hovedrystende fra Verdens Skove. Siden 1974 har der ikke været et eneste ulveangreb i Europa med dødelig udgang.

Siden 1974 har der ikke været et eneste ulveangreb i Europa med dødelig udgang. Foto: Rune Engelbreth Larsen

Socialdemokratiet foreslår nu, at ulve i den danske natur skal hegnes ind.

Forslaget møder opbakning fra Dansk Folkeparti og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Verdens Skove tager afstand fra forslaget. Der er nemlig ikke belæg for den frygt, som man begrunder forslaget med, lyder det fra foreningen.

Verdens Skoves sekretariatschef, Jan Ole Haagensen er skuffet over forslaget, som han kalder rendyrket populisme.

- Det er rendyrket populisme, der handler mere om, at man vil fiske vælgere ved at spille på folks følelser frem for borgernes reelle sikkerhed. Det er ikke, hvad jeg forstår som politisk lederskab. Resultatet er endnu en gang at naturen taber på den konto. Ulve hører åbenbart kun hjemme i zoologiske haver, siger Jan Ole Haagensen.

Intet angreb siden 1974
Ulve angriber meget sjældent mennesker, og sker det, er det oftest fordi ulvene føler sig trængt op i en krog eller på anden vis truet. I følge Statens Naturhistoriske Museum har der siden 1974 ikke været et eneste ulveangreb i Europa med dødelig udgang, selv om der findes store bestande af ulve i lande som for eksempel Italien.

- Det er jo tragikomisk, når man tænker på, at flertallet af folketingsmedlemmerne ikke ryster på hånden, når det drejer sig om at hæve fartgrænsen, selv om vi statistisk ved, at det kan koste ekstra liv. Men når det kommer til sager som ulven i Danmark, så er borgernes følelse af sikkerhed vigtigere end den reelle risiko. Det holder simpelthen ikke, mener Jan Ole Haagensen.

- Hvor stopper det her? Hvad er det næste dyr, vi må kontrollere eller decideret udrydde, fordi vi synes, det er et besværligt dyr, eller det ikke passer os at skulle tage hensyn til det? spørger han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: