Ida Auken vil have en ulve-plan

ULVEN – Miljøministeriet går i gang med at lave en forvaltningsplan for ulve i Danmark. Miljøministeren glæder sig over, at ulven er tilbage i Danmark efter 200 år.

Miljøministeren er glad for, at ulven er tilbage i Danmark. (Foto: Colourbox)

- Det er utroligt glædeligt, at vi har ulven tilbage i Danmark. Nu skal vi sikre os, at vores forhold til ulven ikke bliver ødelagt af, at vi har mange forskellige interesser.

Derfor skal vi sætte os sammen og finde en fælles plan for, hvordan Danmark bliver et godt land for ulve, og hvordan ulve bliver et godt dyr for Danmark, siger miljøminister Ida Auken.

Vildforvaltningsrådet skal komme med et udspil
Hun har derfor bedt Vildtforvaltningsrådet hurtigst muligt komme med et bud på, hvordan en konkret forvaltningsplan for ulve kan se ud.

Frem mod det kommende møde i rådet den 22. marts vil Naturstyrelsen undersøge, hvilke erfaringer man har gjort i Tyskland og Sverige for at få en fredelig sameksistens med ulvene – herunder en redegørelse for de ordninger om erstatning for skader forvoldt af ulve, som man har i Sverige og enkelte tyske delstater.

Vildtforvaltningsrådet er sammensat af en lang række organisationer inden for natur, jagt og jordbrug. Derfor repræsenterer rådet også alle de holdninger, der i disse dage kommer i den offentlige debat.

Samtidig med kravet om en samlet plan er der formentlig en ulv på spil i Midtjylland, hvor den gør nogle af udfordringerne ved ulve meget konkrete for en enkelt fåreavler. Han har efter tre angreb fra en mulig ulv mistet 20 får.

Hjælp til fåreavler
Ida Auken har derfor nu bedt Naturstyrelsen om at give den pågældende fåreavler assistance med at ulvesikre sine får.

- Jeg kan se, at Danmarks Naturfredningsforening nu forsøger at få fat i nogle tyske hegn, som kan hjælpe fåreavlerne i Midtjylland. Det er et stærkt initiativ, som Naturstyrelsen vil hjælpe med i denne pludseligt opståede situation. Vi kan lige så godt komme i gang med at lære, hvordan vi håndterer ulven, så vi alle kan være glade for, at den er her for at gøre vores natur lidt rigere, siger Ida Auken.

Naturstyrelsen har indledt en overvågning med særlige vildtkameraer af den fold, hvor fårene er blevet angrebet. Det sker for at få bevis for, om det er en ulv, der er på spil. Samtidig er tre får sendt til DNA-analyser.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: