Tusindvis af frivillige samler affald i dag

NATUR – Knap 1.000 affaldsindsamlinger løber af stablen i Danmark i dag i anledning af den årlige affaldsindsamling, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Det er flere end nogensinde før.

DN arrangerer en årlig indsamling af affald. De mange frivillige har i årenes løb indsamlet 1,5 millioner dåser, men også lolitadukker, pengeskabe, dildoer, 86 par underbukser, en røggranat, jagtrifler og et klaver. Foto: DN

Tusindvis af mennesker i hele landet bruger søndagen på at samle affald i naturen. Der er nemlig arrangeret knap 1.000 indsamlinger landet over, og det er flere end nogensinde før. Sidste år var der arrangeret 760 indsamlinger.

Ifølge Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, vidner den voksende tilslutning til Affaldsindsamlingen om en stigende bevidsthed om naturen hos danskerne.

- Der er ingen tvivl om, at vi danskere i højere og højere grad bliver bevidste om, at vi skal passe på naturen. Og når så mange mennesker vier deres søndag til at give naturen en hånd, så fortæller det jo en historie om, at det ikke kun bliver ved tanken, men at der er handling bag ordene, siger hun.

De mange affaldsindsamlinger er fordelt over hele landet, og det betyder, at langt de fleste danskere har mulighed for at deltage i en lokal affaldsindsamling. Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme ud på søndag, når vi i fællesskab gør forårsrent i naturen, lyder budskabet fra DN.

I år har 141.000 børn samlet affald ind med deres skoler og institutioner mod 125.000 børn sidste år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: