183.000 unge og gamle indsamlede 181 tons affald

AFFALD – Årets Affaldsindsamling blev en stor succes, melder Danmarks Naturfredningsforening. De rekordmange deltagere fandt over 181 tons affald over hele landet.

Mette Nielsen er en af de mange, der deltog i affaldsindsamlingen. Hun bor i Randers og er træt af alt det affald, der ligger og flyder. Hun vil gerne bo i en ren by uden affald, siger hun. Foto: Randers Kommune

Danmarks Naturfredningsforening store årlige affaldsindsamling indsamlede ikke mindre end 181 tons affald. Mellem den 11. og 17. april blev der fundet 181.820 kilo affald over hele landet. Den største mængde indsamlet affald i fire år, lyder opgørelsen fra DN.

Over 183.000 deltog i indsamlingen, heriblandt flere end 123.000 skolebørn. Antallet af arrangementer og indsamlinger over hele lande kom op på næsten 1.700.

- Vi er selvfølgelig rigtig begejstrede over disse resultater. Vi har ikke bare gjort forårsrent i naturen endnu en gang. Vi har også fået flere danskere – og især børn – til at indse, at affald i naturen er et stort problem, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Stort samarbejde med Bilka og Arla
Danmarks Naturfredningsforening har haft mange hjælpende hænder. Både privatpersoner, foreninger organisationer har været med. Og både Bilka og Arla har indgået samarbejde med DN om Affaldsindsamlingen.

Bilka har stået for indsamlinger ved alle deres butikker. Og alene ved disse blev der fundet over to tons affald i nærområderne.

- Det har været en fornøjelse at kunne støtte Affaldsindsamlingen. Ikke mindst vil vi gerne takke vores mange kunder for den store opbakning til kampagnen, siger Morten Wagner, varehuschef Bilka Odense og ansvarlig for Bilkas CSR-samarbejde.

Arla har også hjulpet til. De har haft gang i kampagnen ’Brug Låget’, hvor folk kunne komme ned i deres lokale Bilka og aflevere plastlåg fra kartoner og andre beholdere. Her blev der samlet 483.000 låg ind.

- Vi har været glade for at støtte og deltage, og det er fantastisk, at virksomheder i hver sin branche kan finde sammen og gøre noget reelt for at forbedre naturen og miljøet, siger Søren Bang, Project Manager hos Arla.

Fokus på plast
Affaldsindsamlingen har i år haft specielt fokus på al det plast, der ligger i naturen. Miljøpolitisk rådgiver i DN, Sine Beuse Fauerby, var til stede ved indsamlingen i Bilka Odense, hvor man sorterede al plast fra.

- Det er overraskende, at over halvdelen af det affald, vi fandt, var plast, fortæller hun.

- Det er positivt, at Bilka vil være med til at sætte fokus på plast i naturen. Og vi glæder os selvfølgelig til videre dialog om at finde en løsning på at reducere forbruget af plast.

Bilka giver 150.000 kroner til Danmarks Naturfredningsforening, så affalds-rekorderne kan blive slået år efter år i fremtiden.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: