Tusindvis af døde fisk i Torsted Bæk

VANDLØB – Giftig tagrens kan være årsagen til forurening i Horsens, der over en to kilometer lang strækning slog tusindvis af fisk ihjel.

Alt liv er slået ihjel på en to km lang strækning i Torsted Bæk. Foto: Horsens Kommune

Et regnvejr var i lørdags årsag til, at tusindvis af fisk døde i Torsted Bæk. Der er tale om en to kilometer lang strækning fyldt med døde fisk, regnorme og insekter. Alt liv er slået ihjel.

Det var en borger, som alarmerede Miljøvagten, da han opdagede hvidt skum i bækken. Ved nærmere eftersyn viste det sig, at i tusindvis af ørreder – nogle helt op til 20 cm – lå døde i bækken. En enkelt død ål blev også fundet, oplyser Horsens Kommune.

Miljøvagten fandt udledningsstedet, som stammer fra en regnvandsledning fra villakvarteret Rugvænget.

Vandprøver analyseres
Regnvandsledningen bliver ledt direkte ud i bækken, og der blev konstateret døde fisk neden for røret og levende oven for. Derfor er man ret sikker på, at det er dér, udledningen stammer fra.

Ifølge Horsens Kommune kan årsagen være giftig tagrens, som er skyllet af et eller flere tage på grund af regn.

- Vi er for øjeblikket ved at få analyseret vandprøver, der skal dokumentere årsagen til forureningen. Vi har mistanke om, at prøven kan indeholde giftig tagrens, fortæller Tony Bygballe, Natur og Miljø.

Han opfordrer borgerne til at være meget opmærksomme på, hvad de renser deres tage med, og hvad de putter i kloakken .For eksempel er nogle tagrensemidler ikke miljøgodkendte, og dem skal man sørge for at undgå.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: